Uhapšen Budvanin: Predstavio se kao policajac, pokušao da pregazi grupu momaka, povrijedio maloljetnika?

O svemu je upoznat dežurni tužilac u Kotoru koji je i naredio hapšenje

23928 pregleda30 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
16.06.2024. 14:58h

Budvanska policija uhapsila je M.K. iz Budve zbog sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opšte opasnosti i lažno predstavljanje.

Kako je "Vijestima" rečeno, Budvanin je juče na platou kod kartinga na Jazu umalo pregazio grupu ljudi, dok je maloljetnik iz Srbije zadobio povrede.

Kako saznajemo, on je prethodno imao razmiricu sa članom porodice, kada je grupa momaka koja je bila u blizini pokušala da ga smiri i spriječi da ne dođe do fizičkog obračuna..

Međutim, to je razjarilo Budvanina koji je počeo da viče na momke koji su pokušali da umire situaciju.

Predstavio se da je policajac pokazujući službenu legitimaciju.

Zatim sjeo u auto i pod punim gasom krenuo na grupu momaka koji su ga upozorili na ponašanje, sa namjerom da ih pregazi.

Tom prilikom je udario jednog maloljetnika iz Srbije koji je bio u društvu tih momaka i zadobio je povrede.

Budvanin je jurio autom po platou pokušavajući da pregazi mladiće, a potom je otišao u pravcu magistrale i udario autom u stub javne rasvjete.

Nakon što je prijavljen slučaj, budvanska policija je identifikovala navodnog počinioca koji je potom i uhapšen.

Kod njega , kako je "Vijestima" rečeno pronađena legitimacija Međunarodne policijske organizacije (International Police Organization - IPO), koju je policija privremeno oduzela.

O svemu je upoznat dežurni tužilac u Kotoru koji je i naredio hapšenje.

Izvršni direktor IPO Momčilo Ščekić saopštio je da se uhapšeni zove Milutin Kralj, te da je na danas održanoj vanrednoj sjednici odlučeno da se on isključi iz IPO.

Poručio je i da je članska značka IPO isključivo simbol članstva u toj nevladinoj organizaciji (NVO) i da ni na koji način ne predstavlja značku čiji clan ima ovlašćenje za preduzimanje bilo kakvih službenih radnji.

UP: Uhapšeni nije policajac pa samim tim nije mogao imati policijsku službenu legitimaciju

Uprava policije (UP) se oglasila zvaničnim saopštenjem u kome se navodi da su službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Jug" – Odjeljenja bezbjednosti Budva, uhapsili jednu osobu nakon izazivanja opšte opasnosti i lažnog predstavljanja građanima.

"Naime, policija je 15. juna obaviještena da je na karting stazi u zaleđu plaže Jaz, vozač automobila 'WV Turan' bijele boje, budvanskih registarskih oznaka, krenuo svojim vozilom u pravcu više lica sa očiglednom namjerom da ih udari vozilom i to u više navrata, kada je i ostvario kontakt sa oštećenim, maloljetnim licem, na način što ga je udario vozilom u pokretu, dok su ostala lica uspjela da se sklone iza drugih vozila. Ovo lice se nakon toga uputilo u pravcu Jadranskog puta, gdje je izazvao saobraćajnu nezgodu, udarivši pomenutim automobilom u stub ulične rasvjete a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu", piše u saopštenju.

Iz UP su kazali da je povrijeđena osoba transportovana u Hitnu pomoć gdje su joj konstatovane lakše tjelesne povrede.

"Takođe, u navodima građana koji su bili svjedoci pomenutih događaja se ističe da se ovo lice predstavilo kao policijski službenik, stavljajući na uvid određenu legitimaciju nalik na službenu", piše u saopštenju.

Iz UP su kazali da je policija identifikovala, a potom uhapsila M.K.(26) iz Budve, za kojeg je utvrđeno da se radi o službeniku Ministarstva unutrašnjih poslova-Filijale za upravne unutrašnje poslove u Budvi koji je radno angažovan na određeno vrijeme, a koji nije policajac pa samim tim nije mogao imati policijsku službenu legitimaciju.

"O preduzetim mjerama i radnjama, upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, po čijem je nalogu protiv M.K. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom lažno predstavljanje. Imenovanom je danas, nakon saslušanja kod tužioca određeno zadržavanje do 72 časa", zaključuje se u saopštenju UP.