Ghostface Killah otkrio da nije zaradio ni centa od najskupljeg albuma ikad prodatog

"Nisam vidio ni centa od njega. Nikad nisam ni čuo album. Neću da ga blatim sad. Pretpostavljam da ćete biti u prilici da ga čujete, jednog dana. Ne znam. Ja nemam ništa sa tim albumom", kazao je član kultne grupe Wu-Tang Clan

4864 pregleda0 komentar(a)
Ghostface Killah, Foto: Printscreen YouTube

Američki reper Ghostface Killah, član kultne rep grupe Wu-Tang Clan, priznao je da je bio veoma razočaran kada je kontroverzni biznismen Martin Škreli kupio na aukciji album "Once Upon a Time in Shaolin", koji je slavni sastav objavio 2015. u samo jednom fizičkom primjerku i čije dijeljenje i izvođenje je zabranjeno.

Jedan od najuspješnijih članova Wu-Tanga otkrio je u intervjuu za Guardian i da nikad nije čuo to izdanje u cjelosti, te da se se osjećao kao da nema ništa sa njim. Nakon što je Škreli osuđen 2018. zbog prevare, američke vlasti su zaplijenile album i prodale ga na aukciji kolektivu PleasrDAO.

"Bio sam veoma razočaran. Svi su bili ljuti. Ali Škreli je pobijedio na aukciji i to je to. I ja sam snimio što je trebalo, predao moje snimke i to je sve što sam ja imao sa tim albumom. Nisam vidio ni centa od njega. Nikad nisam ni čuo album. Neću da ga blatim sad. Pretpostavljam da ćete biti u prilici da ga čujete, jednog dana. Ne znam. Ja nemam ništa sa tim albumom. Ništa", istakao je reper.

Wu-Tang je godinu prije tog izdanja objavio album "A Better Tomorrow" i tada prekinuo sedmogodišnju diskografsku pauzu. Od tada nije bilo novog izdanja Wu-Tanga, kojem je sve teže da se okupi kako godine prolaze. Upitan šta bi savjetovao mlade bendove, Ghostface Killah je kazao da je grupu jako teško držati na okupu.

"Ne dajte nikome da stane između vas i da vas omete. Jer znate kako je, ponekad se neko istakne više od nekog drugog i ljudi postanu ljubomorni. Grupu je jako teško održati na okupu. Morate da ostanete fokusirani. Vaš cilj je da stvarate muziku i onda radite to non stop. Jer nailazićete često na izazovne periode kada će djelovati kao da stagnirate", ispričao je reper.

Po mišljenju muzičkih kritičara Ghostface Killah je najuspješniji reper kad je u pitanju solo karijera od svih članova Wu-Tanga, među kojima su i legendarni GZA, RZA, Method Man, Ol' Dirty Bastard... Reper ipak kaže da mu pohvale ne znače puno.

"Svaki od njih je moj brat. Odrastao sam sa njima, učio sam od njih. To je jednostavno tako. Nije važno šta kritičari kažu, jer smo mi svi isti. Ja samo radim svoj posao, pohvale nisu bitne", istakao je on.