Krenula Sutjeska, Radović: Budžet je dosta mali da bismo mogli da se razmećemo obećanjima

Fudbaleri Sutjeske počeli pripreme za narednu sezonu

3272 pregleda3 komentar(a)
Miljan Radović, Foto: FSCG

Fudbaleri Sutjeske juče su u Nikšiću počeli pripreme za novu sezonu. Prvi put nakon 2016. godine "plavi" ljeto neće iskoristiti da igraju u nekom evropskom takmičenju, pa je pred trenerom Miljanom Radovićem zadatak da ekipu što bolje spremi za početak domaćeg šampionata.

A Miljan Radović prvi put od početka sezone vodi Sutjesku. Bivši fudbaler Nikšićana, čovjek koji je ponikao kraj Bistrice, tim je preuzeo u martu, drugi put u karijeri, kada je naslijedio Dragana Mijanovića. Nekadašnji vezista je po dolasku uspio da probudi ekipu, koja je sa njim na klupi imala dobrih izdanja, ali na kraju nije uspjela da izbori izlazak na međunarodnu scenu.

Prethodno je Radović, u sezoni 2020/2021. prvi put vodio nikšićke "plave" - tada je, u novembru, naslijedio Dragana Radojičića i sa ekipom osvojio drugo mjesto.

Sada je pred bivšim trenerom Dečića i makedonske Voske novi izazov - Sutjeska ne igra Evropu, budžet će biti manji, a ekipa, čini se, mlađa u odnosu na prethodne sezone.

A kada je riječ o ekipi, na jučerašnjoj prozivci i prvom treningu bila su i četiri pojačanja - Ivan Vukčević, Vojislav Jokić, Petar Vukčević i Jovan Vujović. U Dečić je otišao Vuk Striković, a očekuje se da bude još odlazaka.

"Napravićemo poletnu ekipu, koja će da se bori na svakom dijelu terena. Da li su igrači koji su došli pojačanja ili nisu - to ćemo vidjeti u januaru. Nadam se da jesu i mislim tako. Očekujemo još četiri-pet novih igrača. Biće možda i iskusnijih, ali, kao što vidite, sve su to mladi momci, puni kvaliteta. Mislim da će Sutjeska imati respektabilnu ekipu. Mi se nadamo da će biti dobro. Puni smo entuzijazma i pozitivne energije", rekao je Radović, prenosi RTNK.

Ne dešava se često da Sutjeska ne igra Evropu - upravo izostanak sa međunarodne scene mnogo utiče i na budžet, budući da nema sredstava od Uefe za nastup u nekom njenom takmičenju.

"Budžet je dosta mali da bismo mogli da se razmećemo obećanjima i da tražimo igrače sa ogromnim primanjima. Mislim da ćete svi biti zadovoljni ovim momcima koje smo doveli i koje ćemo dovesti i da ćemo moći da uživamo u fudbalu", rekao je Radović.