Praznik muzike u Podgorici: Spoj Istoka i Zapada kroz džez

Koncertom Srđana Ivanovića i njegovog benda biće obilježen 21. jun u Glavnom gradu. Događaj će početi u 19.30 u Njegoševom parku

2473 pregleda0 komentar(a)
Foto: Promo

Praznika muzike 21. jun ove godine biće obilježen i u glavnom gradu Crne Gore i to koncertom džez sastava Srđan Ivanović Modular. Događaj će se odvijati u Njegoševom parku sa početkom u 19.30 časova.

Koncert francuskih džez muzičara je dio programa manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto” koju realizuje Sekretarijat za kulturu Glavnog grada.

Bubnjar Srđan Ivanović nastupiće sa kvartetom koji čine gitarista Manu Kođa, flautistkinja Ludivin Isambur i kontrabasista Mati Renjo.

Premijerno gostovanje organizuje KIC Budo Tomović u saradnji sa Francuskim institutom i Ambasadom Francuske u Crnoj Gori.

Srđan Ivanović već deceniju gradio je uspješnu internacionalnu karijeru u nekoliko zemalja, jer muzika koju stvara nosi jedinstvenu viziju modernog džeza. Još sa bendom Blazin’ Quartet koji je nastao dok je studirao u Holandiji, sa kojima je pobijedio na jednom holandskom džez takmičenju, snimili su nekoliko albuma i svirali na pet kontinenata.

Album “Modular” koji će predstaviti i podgoričkoj publici u izdanju “Rue Des Balkans/l’Autre Distribution” prvi je koji je objavio pod svojim imenom. Spajajući senzibilitete Istoka i Zapada, melodije i ritmovi Srđana Ivanovića sa smjelošću i duhom iskazuju njegovu želju za istraživačkim i inovativnim džezom. Sve pjesme koje su se našle na albumu potpisuje Ivanović, sem “Sous le ciel de Paris” i “While My Guitar Gently Weeps”.

Grupa se razvijala i nastupala u klubovima, na scenama i festivalima u Parizu i inostranstvu, često sa priznatim muzičarima poput flautiste Malika Mezadrija (poznat pod umjetničkim imenom Magic Malik) i saksofoniste Kristofa Panzanija, koji su takođe gosti na albumu Modular.