Može li Mađarska ponovo da zaustavi leteću Njemačku

Drugo kolo grupe A otvara meč u Štutgartu - 18 h

4373 pregleda1 komentar(a)
Čeka se novi spektakl domaćina: Musijala i Mitelšad na otvaranju Eura, Foto: Reuters

Sve ono što je domaćin želio nakon neubjedljivih posljednjih godina stiglo je na otvaranju Eura - Njemačka je kao nekada plesala terenom u Minhenu, lagano odradila Škotsku (5:1), ali će danas imati novi pravi test.

Prije svega jer igra protiv rivala koji joj baš i ne leži u posljednje vrijeme.

Momci Julijana Nagelsmana u 2. kolu Evropskog prvenstva igraju protiv Mađarske, selekcije koju nisu savladali na posljednja tri meča - duel u Štutgartu igra se od 18 sati.

foto: Graphic News

“Manšfat” želi da nastavi da se zagrijava za velike stvari koji se od ove selekcije očekuju u nastavku, dok ekipa Marka Rosija mora da pokaže više nakon lekcije od Švajcarske u prvoj rundi.

- Mađarska je pod pritiskom, pa mislim da će sada igrati ofanzivnije - smatra Nagelsman.

Ono što impresionira kod njegove ekipe je sjajan miks iskusnih i mladih majstora - od Tonija Krosa i Manuela Nojera do Florijana Virca i Džamala Musijale.

- Uvijek je dobro imati takvu kombinaciju - važno je da su mladi otvorenog uma i da slušaju starije iskusne igrače - naglasio je selektor Njemačke.

foto: Sofascore

Mađarska je na prošlom Euru u Minhenu odigrala 2:2 sa Njemačkom, da bi potom u Ligi nacija remizirala u Budimpešti, pa slavila u Lajpcigu. Ipak, ono što je prikalaza na startu ovog turnira daleko je od takvih priča.

- Znamo da u fudbalu prošlost nije mnogo važna. Možemo da je se prisjećamo, ali nije važna - naglasio je Rosi, selektor Mađarske.

Isto tako i poraz od Švajcarske je prošlost...

- Da, svi smo razočarani zbog tog neuspjeha, ali idemo dalje... Dva od tri gola protiv Švajcarske primili smo zbog naših grešaka - rekao je italijanski stručnjak.

Soboslai i drugovi su razočarali u prvom kolufoto: Reuters

Rosi naravno zna kakav rival ga očekuje danas...

- Na papiru, ali i ne samo na papiru, znamo da je njemačka ekipa bolja od nas, ali upravo to bi trebalo da nas motiviše još više - jasan je Rosi.

Vjerovatni sastavi

Njemačka: Nojer - Kimih, Ridiger, Ta, Mitelštad - Andrih, Kros; Musijala, Gundogan, Virc - Haverc

Mađarska: Gulači - Lang, Orban, Salaj - Bola, A. Nađ, Šafer, Kerkez - Šalaj, Soboslai, Varga