„Luča“ za 41 maturanta nikšićke Prve srednje stručne škole

Za đaka generacije proglašena je Lana Bigović, dok je Mladen Ćalasan najbolji maturant koji se školovao po trogodišnjem obrazovnom programu

2853 pregleda3 komentar(a)
Đak generacije, Lana Bigović, Foto: Opština Nikšić

Maturantima nikšićke Prve srednje stručne škole koji su tokom osnovne i srednje škole znali samo za petice, kao i onima koji su imali odličan uspjeh, na prigodnoj svečanosti upriličenoj u školi, uz bokat kulturno-zabavni program, uručene su diplome "Luča". „Luču I“ dobilo je 12 maturanata, a „Luču II“ njih 29.

foto: Opština Nikšić

„Ove godine smo bili vrijedni i imamo čime da se pohvalimo. Imamo i izvanredne rezultate na državnim, međunarodnim, opštinskim i drugim takmičenjima. Čestitam svim nagrađenim učenicima, njihovim roditeljima i mojim dragim kolegama i koleginicama na postignutim rezultatima. Draga djeco, želim da vam vaša škola ostane u divnom sjećanju, da budete srećni, a da u životu imate mir i ljubav“, poručio je direktor škole Milomir Šumić.

Šumićfoto: Opština Nikšić

Diplome „Luča“ dobitnicima je, uz prigodne pokone, uručio potpredsjednik Opštine Nikšić, Zoran Tomić, koji je najboljim đacima čestitao na usvojenom, a profesorima na prenesenom znanju.

„Vjerujem da će vam ova nagrada biti podstrek i da će te je iskoristiti kao dobru ulaznicu za najvažniju utakmicu u životu. Ukoliko ovu utakmicu odigrate kako treba, svaka će vam naredna biti lakša. Vjerujem da će te, prije svega, postati dobri ljudi, a zatim i dobri stručnjaci u svojim sferama interesovanja“, kazao je Tomić.

Tomićfoto: Opština Nikšić

Za đaka generacije proglašena je Lana Bigović, dok je Mladen Ćalasan najbolji maturant koji se školovao po trogodišnjem obrazovnom programu.

Bigović je istakla da je velika čast ponijeti nagradu najboljeg đaka generacije, ali da je to potvrda njenog „truda, rada, ostvarenja i postignuća, a ujedno i potstrek za naredne, još veće uspjehe“.

Diplome, zahvalnice i pokloni uručeni su učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima, kao i đacima koji su aktivno učestvovali u realizaciji školskih projekata.