Viktora Dukića pobjede odvele na vrh rejtinga svjetske juniorske liste

Junior KBK Rad, učestvovao je na pet takmičenja u dosadašnjem dijelu sezone i na svakom - prvo mjesto

2543 pregleda1 komentar(a)
Viktor dominira u juniorskom uzrastu superteške kategorije, Foto: KBK Rad

Sjajne nastupe u prošloj sezoni, koji su mu donijeli zvanje najboljeg mladog kik-boksera Crne Gore, Viktor Dukić je nastavio i u ovoj sezoni.

Junior KBK Rad, učestvovao je na pet takmičenja i na svakom - prvo mjesto! Posljednje zlato osvojio je na tek završenom Svjetskom kupu u Budimpešti.

"Dvostruki je pobjednik svjetskih i evropskih kupova, i prvak je Balkana u dosadašnjem dijelu sezone, što je Viktora Dukića podiglo na prvo mjesto na rejting lsiti juniorske svjetske liste u superteškoj kategoriji. Kik-boks je zahtjevan, težak i opasan sport i rezulatte Dukića bi trebalo da više podrže i nadležne institucije u Crnoj Gori", kazao je Dukićev trener, Veselin Piletić.

On je naglasio da Viktor ima podršku, stručan rad i razumijevanje i od selektora Gorana Radonjića, Kik-boks saveza na čelu sa Ivanom Strugarom, ali i bezrezervnu podršku od roditelja Biljane i Vlada, iako je to naporan borilački sport.

"Trebalo bi i nadležen državne i opštinske sportske institucije da prate te, ali i primjer u Srednjoj mašinskoj školi "Ivan Uskoković", u kojoj svi prrdavači na čelu sa direktoricom Sonjom Dabetić, maksimalno izlaze u susret ji podrška su kako bi Viktor na najbolji način prdstavljao Crnu Goru na velikim evropskim i svjetskim takmičenjima", zaključio je Piletić.