Metju Mekonahi otkrio zašto se povukao iz Holivuda na dvije godine

"Tokom mojih godina romantične komedije dobijao sam ponude samo za njih i to su bili veliki hitovi za mene. Ali želio sam da isprobam i druge stvari"

7121 pregleda0 komentar(a)
Foto: Shutterstock

Sada cijenjeni glumac Metju Mekonahi, nedavno se osvrnuo na početak svoje karijere te otkrio da je morao da se povuče iz Holivuda na dvije godine, kako bi prestao da dobija ponude samo za uloge u romantičnim komedijama.

“Uglavnom sam išao ‘cik’, kada je Holivud želio da idem ‘cak’. Tokom mojih godina romantične komedije dobijao sam ponude samo za njih i to su bili veliki hitovi za mene. Ali želio sam da isprobam i druge stvari. Naravno, ponude za njih nisam dobijao, pa sam morao da se povučem iz svijeta Holivuda na dvije godine”, prisjetio se on u razgovoru za Interview magazin.

Kako kaže, tokom tok perioda je imao duge razgovore o daljoj karijeru sa suprugom Kamilom Alves Mekonahi, sa kojom ima troje djece.

“Bilo je zastrašujuće”, dodao je 54-godišnji glumac, priznajući da je razmatrao da se zaposli kao učitelj u školi.

“Iskreno sam mislio da sam izašao iz Holivuda i ispao iz igre”, nastavio je Mekonahi dodajući da mu je tada izgledalo kao da mu filmski svijet poručuje da je trebalo da ostane u “svojoj traci”.

“Dani su bili dugi, puni osjećaja beznačajnosti. Ali predomislio sam se i shvatio da moram to da učinim. Neću otvoriti padobran i zaustaviti misiju na kojoj sam. Bilo je strašno, jer nisam znao da li ću ikada izaći iz pustinje”, slikovito je opisao glumac.

Na njegovu, ali i sreću publike, uskoro se vratio svijetu glume sa mnogo dramatičnijim ulogama u “The Lincoln Lawyer”, “The Wolf of Wall Street” i “The Dallas Buyers Club” koji mu je 2014. godine donio i Oskara.

Iako se veoma proslavio, ističe da se drži podalje od života u Los Anđelesu.

“U Teksasu možeš posmatrati ljude. To u Holivudu nije moguće, jer su svi voajeri. Umjesto da idu negdje da jedu, ljudi u Holivudu idu na o0dređena mjesta da vide ko će doći da jede”, obrazložio je Mekonahi.