Lukaku nije proradio, ali Belgija jeste: Pobjeda „đavola” za vrhunac u grupi E

Sve četiri ekipe imaju po tri boda

18255 pregleda3 komentar(a)
Foto: Reuters

Izborila se Belgija sa svim problemima i najavila da je spremna za veliku borbu na Evropskom prvenstvu.

Protiv Slovačke je izgubila u meču u kojem su joj poništena dva gola i u kojem je imala mnogo šansi, a sreća joj nije bila saveznik ni večeras - pronašla je, ipak, način da sruši Rumuniju i slavi 2:0.

Romelu Lukaku trenutno nije talija, daleko od toga - ni treći pogodak na Euru mu nije priznat (bio je u milimetarskom ofsajdu), ali "crveni đavoli" su i pored toga imali dovoljno klase da dođu do trijumfa.

Lukakua neće gol, ali je radio sve što treba da radi napadač za svoju ekipu - tako je odložio loptu Juriju Tilemansu za prednost već u 2. minutu.

Nakon toga je promašio nekoliko šansi, jednu je i iskoristio ali kao da nije, a kada je postalo baš napeto za ekipu Domenika Tedeska stvari u svoje ruke je uzeo kapiten - Kevin de Brujne.

Igrao se 80. minut kada je golman Belgijanaca Koen Kastels degažirao loptu i asistirao asu Mančester sitija koji je zatresao mrežu - po slavlju De Brujnea, Lukakua i svih igrača i stručnog štaba se vidjelo da su svi odahnuli...

Rumunija je bila u podređenom položaju svih 90 minuta, ali daleko od toga da nije prijetila.

foto: Sofascore

U prvom poluvremenu su ozbiljne šanse imali Radu Dragušin i Denis Man, ovaj drugi je bio u ziceru sredinom nastavka kada je veliku grešku napravio Amadu Onana, ali je Kastels znao kako da odbrani prednost svoje ekipe.

Pobjeda Belgije, uz jučerašnji trijumf Ukrajine nad Slovačkom, znači da sva tri tima pred posljednjih 90 minuta imaju po tri boda i apsolutno su u igri za osminu finala.

U posljednjem kolu Belgija igra sa Ukrajinom, dok Rumuniju čeka meč sa Slovačkom...

Standings provided by Sofascore