Više poginulih i ranjenih u terorističkom napadu u Dagestanu na jugu Rusije

U izvještajima se navodi da su jedan oficir i sveštenik ubijeni kada je pucano na sinagogu i crkvu u Derbentu. Još jedan policajac je ubijen u razmjeni hitaca na policijskoj stanici u gradu Mahačkali

14215 pregleda9 komentar(a)
Foto: Reuters

Naoružani napadači su danas otvorili vatru na sinagogu, pravoslavnu crkvu i policijsku stanicu u ruskom regionu Sjevernog Kavkaza u Dagestanu.

Šest policajaca je ubijeno, a 12 povrijeđeno u seriji napada u južnom ruskom regionu Dagestana, piše agencija Rojters pozivajući se na pisanja ruskih novinskih agencija koje su objavile saopštenje lokalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je takođe saopštilo da su sinagoga i pravoslavna crkva, obe mete napada, zapaljene.

U izvještajima se navodi da su jedan oficir i sveštenik ubijeni kada je pucano na sinagogu i crkvu u Derbentu, dom drevne jevrejske zajednice na Južnom Kavkazu. Sinagoga je zapaljena nakon napada, javile su ruske novinske agencije. Napadači su potom pobjegli automobilom.

Još jedan policajac je ubijen u razmjeni hitaca na policijskoj stanici u gradu Mahačkali, oko 125 km sjeverno duž obale Kaspijskog mora i glavnog grada u Dagestanu, pretežno muslimanskom regionu na jugu Rusije.

Zabilježene su i borbe na ulicama Mahačkale.