Legendarni reper Rakim najavio novi album nakon 15 godina pauze

Na njegovom novom izdanju ugostiće brojna imena koja su ostavila dubok trag u američkom repu, kao što su Snoop Dogg, Method Man, Kool G Rap, DMX, Prodigy i drugi

7724 pregleda1 komentar(a)
Rakim, Foto: Printscreen YouTube

Legendarni američki reper Rakim najavio je prvi album nakon 15 godina pauze. Projekat koji nosi naziv "G.O.D.'s Network (Reb7rth)" izaći će 26. jula, a prethodi mu singl "Be Ill" na kojem gostuju Kurupt i Masta Killa.

Posljednji album Rakima je "The Seventh Seal" objavljen 2009, a na njegovom novom izdanju ugostiće brojna imena koja su ostavila dubok trag u američkom repu, kao što su Snoop Dogg, Method Man, Kool G Rap, DMX, Prodigy (Mobb Deep) i drugi.

Rakim je bio dio dua Eric B. & Rakim čiji su albumi "Paid in Full" i "Follow the Leader" među najzanačajnijim izdanjima 80-ih godina prošlog vijeka. Njujorški reper obilježio je i devedesete i podigao ljestvicu kad je u pitanju tehnika repovanja. On je jedan od pionira tzv. multi rima (multisyllabic rhymes - rime koje sadrže dva ili više slogova), a hip hop magazin "The Source" postavio ga je na vrh top liste 50 najboljih liričara svih vremena.