DPS: Kriza vlasti u Danilovgradu

“Evidentno je kako ne dolazi do realizacije najosnovnijih programskih aktivnosti, a pojedine partije i odbornici već prave otklon od rada parlamenta”

2124 pregleda4 komentar(a)
Foto: DPS

Situacija u državi i kriza vlasti u Podgorici direktno se odražava na funkcionisanje vlasti u Danilovgradu, poručili su iz Demokratske partije socijalista (DPS), navodeći da se u toj opštini ne realizuju najosnovnije programske aktivnosti.

Iz Kluba odbornika DPS-a u Danilovgradu saopštili su da su aktivno učestvovali i davali maksimalan doprinos u radu lokalnog parlamenta, a posebno u rješavanju pitanja od vitalnog značaja, i podržavao odluke koje su u korist svih građana.

“Evidentno je kako ne dolazi do realizacije najosnovnijih programskih aktivnosti, a pojedine partije i odbornici već prave otklon od rada parlamenta”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su odbornici opozicije držali kvorum, a sve u interesu obezbjeđivanja što boljeg života građana.

“Odbornici DPS konstatuju da je sjednica koja je trebalo da se održi danas, a gdje smo obezbijedili prisustvo svih naših odbornika uprkos njihovim obavezama, predložena da se održi u petak”, kaže se u saopštenju.

Iz DPS-a su kazali da je nefunkcionisanje lokalnog parlamenta evidentno, što potvrđuje i donošenje odluka uz malu podršku, bez značajnih aktivnosti i izvršenja planskih zadataka.

“Veliki infrastrukturni projekti se ne realizuju, nažalost vlast je bez ideja i aktivnosti iako su davali velika obećanja, pa takvim svojim ponašanjem očigledno priželjkuju vanredne lokalne izbore”, poručili su iz DPS-a.