Budućnost poražena od Maribora u utakmici od 120 minuta

Prijateljski meč "plavih" na pripremama u Sloveniji

7088 pregleda8 komentar(a)
Postava Budućnosti koja je počela meč sa Mariborom, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti poraženi su na prvoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Sloveniji - bolji od Podgoričana bio je Maribor (3:0), u meču koji je trajao 120 minuta kako bi treneri vidjeli na djelu što više igrača.

Izabranici Ivana Brnovića prethodno su bili bolji od Vlaznije (3:1) i Mornara (4:2).

Nakon prvih 60 minuta bilo je 1:0 za Maribor, a nakon drugih 2:0.

Sve je to, kako se navodi na klupskom sajtu, sa tribina posmatrao Oliver Šarkić, novi član Budućnosti, koji je na stadion stigao tik pred početak meča.

Oliver Šarkić se pozdravlja sa Ivanom Brnovićem po dolasku u Slovenijufoto: FK Budućnost

„Utakmica nam je mnogo bila korisna, poslužila nam je da vidimo gdje griješimo i koje pozicije nam nedostaju. Sada imamo bližu sliku šta nam treba i šta treba da radimo do Evrope“, kazao je Ivan Brnović nakom meča.

„Generalno, rezultat ne oslikava pravo stanje stvari na terenu. Bili smo mnogo bolja ekipa u prvom poluvremenu, imali smo više šansi, čuvali loptu, kontrolisali meč, dosta se pitali... Negdje nismo imali sreće, ali prvim poluvremenom sam zadovoljan. Što se tiče drugog dijela, izašli su naši dječaci, dali su sve od sebe, a Maribor je pokazao da je iskusnija ekipa“, jasan je Brnović.

Andrija Bulatović u akcijifoto: FK Budućnost

Prvo poluvrijeme su igrali: Mijatović, Grivić, Orahovac, Adžić, Gašević, Brnović, Bulatović, Vukotić, Ivanović, Grbić i Perišić, dok su u nastavku nastupili: Domazetović, Bojović, Dakić, Tomašević, Vuković, Savović, Mirković, Đukanović (95' Brajović), Jovanović (95' Vukanić), Camaj (100' Mugoša) i Kostić (95' Šaranović).

„Nije ovo nikakvo iznenađenje, niti neka negativa, naprotiv: mislim da iz poraza možemo da izvučemo pouke, da vidimo kako djelujemo kao tim i kako treba da djelujemo. Idemo dalje, spremamo se za naredne treninge i utakmice“, dodao je Brnović.