Ministarstvo zdravlja osudilo napad na doktorku u Podgorici: Zdravstveni radnici da budu bezbjedni na radnom mjestu

"Za nasilničko ponašanje ne postoje izgovori, niti smije postojati namjera da se relativizuju ovako neprimjereni postupci", poručuje ministarstvo

5443 pregleda3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo zdravlja osudilo je napad na doktorku Doma zdravlja Glavnog grada, koja je prije dva dana fizički napadnuta na radnom mjestu u zdravstvenom objektu Konik i, kako navode, bila izložena nasilničkom ponašanju i agresiji pojedinca.

Kažu da ovakve scene nisu nepoznanica i rijetkost u našim zdravstvenim ustanovama, te da je zato neophodno što prije reagovati i obezbijediti da svaki zdravstveni radnik bude siguran i bezbjedan na svom radnom mjestu.

"Za nasilničko ponašanje ne postoje izgovori, niti smije postojati namjera da se relativizuju ovako neprimjereni postupci. Zato očekujemo da će nadležne institucije i u konkretnom slučaju, ali i generalno, preduzeti sve zakonom raspoložive mjere kako bi zaštitili lični i profesionalni dignitet i obezbijedili sigurnost na radnom mjestu svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Crne Gore, koji obavljaju težak i odgovoran posao i brinu o zdravlju i životima svih nas", saopštilo je ministarstvo.