Komunalno Budva: Grad čistimo svakog jutra od četiri sata, deponija na Paštrovskoj gori uklonjena

"Takođe, pored pranja ulica, sakupljamo i transportujemo otpad, a u te svrhe kontejnere na najzahtjevnijim lokacijama praznimo na svakih sat ipo vremena"

6207 pregleda14 komentar(a)
Detalj tokom akcije čišćenja, Foto: Komunalno Budva

Nesavjesno odlaganje otpada u vidu stvaranja divljih deponija na putevima prilaza Budvi, pa i u samom centru grada, postala je svakodnevna pojava.

To su kazali iz budvanskog Komunalnog preduzeća.

Oni danima umazad sprovode intezivnu akciju čišćenja grada.

foto: Komunalno Budva

"Deponija na Paštrovskoj gori je uklonjena grajferom, dok je sav otpad uz put pokupljen ručno, tako da je kompletna dužina puta na Paštrovskog gori sređena", saopštili su iz Komunalnog preduzeća dostavljajući fotografije o divljimc deponijama na Paštrovskoj gori koje su radnici uklonili.

foto: Komunalno Budva

Navode da svakog jutra od četiri sata kreću sa čišćenjem grada.

foto: Komunalno Budva

"Usisavanje ulica autočistilicom, nakon čega slijedi pranje kompletnog grada autocistijernom, započinjemo svakog jutra od četiri sata. Takođe, pored pranja ulica, sakupljamo i transportujemo otpad, a u te svrhe kontejnere na najzahtjevnijim lokacijama praznimo na svakih sat ipo vremena. Jučerašnja količina miješanog otpada koja je sakupljena na teritoriji opštine Budva iznosila je oko 145 tona, dok je sakupljeno i transportovano 15 kamiona kabastog otpada, čije je odlaganje zabranjeno Odlukom o komunalnom redu", ističu iz Komunalnog preduzeća.