BSCG: Nijedna privatna ili državna društveno odgovorna kompanija nam posljednjih godina nije uplatila eura pomoći

Iz BSCG je negirano da im je Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) u 2022. i 2023. godini dodjelila 25. 000 eura

2607 pregleda1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Bokserski savez Crne Gore (BSCG) saopštio je da im nijedna privatna ili državna društveno odgovorna kompanija posljednjih godina nije uplatila eura pomoći.

Navodi se da ih, iz nepoznatih razloga, to svrstava u jedini sportski savez bez ikakve domaće sponzorske podrške.

Iz BSCG je negirano da im je Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) u 2022. i 2023. godini dodjelila 25. 000 eura.

"To nije istina. BSCG, kao jedan od zvanično najuspješnijih nacionalnih saveza posljednjih nekoliko godina, se nekoliko puta zvanično obraćao EPCG sa konkretnim predlozima sa saradnju, ali ni u jednom trenutku do nje nije došlo. Tako da EPCG, kao nijedna druga privatna ili državna kompanija posljednjih godina BSCG nije uplatila nijedan eura pomoći", piše u saopštenju.

Saopšteno je da je BSCG jedinu podršku imao od redovnog finansiranja Ministarstva sporta i mladih, Crnogorskog olimpijskog komiteta, Opštine Budva kao i od ličnih sredstava predsjednika saveza Aleksandra Klemenka i njegovih međunarodnih partnera.

BIRN Crna Gora je juče objavio da EPCG potrošila najmanje 2,8 miliona eura na donacije i sponzorstva pojedincima, organizacijama i državnim institucijama u posljednjih pet godina.

U tom tekstu se navodi da je novo rukovodstvo EPCG-a nastavilo praksu sponzorisanja sportskih klubova, te da su tokom 2022. i 2023. Bokserskom savezu Crne Gore dodijelili 25.000 eura.