Budva: Kažnjen zbog odlaganja kabastog otpada, nastavljeno sankcionisanje nesavjesnih građana

Kako je rečeno u Komunalnom preduzeću Budva koje proteklih dana sprovodi intenzivnu akciju čišćenja i uređenja grada u saradnji sa Komunalnom policijom i inspekcijom, sugrađanin je sankcionisan zbog odlaganja kabastog otpada, čije je odlaganje zabranjeno Odlukom o komunalnom redu od 1. juna

4442 pregleda5 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva

Komunalna policija i inspekcija kaznila je Budvanina zbog odlaganja kabastog otpada, čime je nastavljeno sankcionisanje nesavjesnih građana.

Kako je rečeno u Komunalnom preduzeću Budva koje proteklih dana sprovodi intenzivnu akciju čišćenja i uređenja grada u saradnji sa Komunalnom policijom i inspekcijom, sugrađanin je sankcionisan zbog odlaganja kabastog otpada, čije je odlaganje zabranjeno Odlukom o komunalnom redu od 1. juna.

"Radna jedinica Čistoća ulaže ogromne napore da adekvatno odgovori na sve potrebe grada po pitanju ambijentalne higijene, a sigurno je da ovakve radnje umnogome otežavaju zalaganja zaposlenih u ovoj radnoj jedinici. Održavanje grada započinjemo zvakog jutra od 4h i završavamo kasno uveče. Aktivnosti realizujemo tako što svakodnevno usisavamo ulice autočistilicom, nakon čega ih peremo autocistijernom, dok Stari grad peremo šmrkovima iz hidranta” ističu iz Komunalnog preduzeća i dodaju:

“Dezinfekcija i pranje kontejnerskih stanica je takođe svakodnevna rutina RJ Čistoća, kao i sakupljanje i transport miješanog i biorazgradivog otpada.Ističemo da kontejnere u sezoni, na najzahtjevnijim lokacijama, praznimo na svakih sat ipo vremena, a da pored značajne količine miješanog otpada, koja je za 30 tona uvećana u odnosu na isti period prošle godine, imamo zaista velikih problema sa odlaganjem kabastog otpada. Naime, iako je na snazi zabrana odlaganja ove vrste otpada, svakodnevno odvozimo više od 20 kamiona istog.Ružna slika kontejnerskih stanica zatrpanih kabastim otpadom usred turističke sezone nema opravdanje, zato naglašavamo da će svaki počinilac ovakvih radnji biti sankcionisam u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima. Takođe, apelujemo na sve vlasnike marketa da vode računa o kartonima koje odlažu, tako što će njihovo odlaganje biti adekvatno i na mjestima koja su predviđena za to”, zaključuju u ovom preduzeću.