Fudbal neće biti isti bez Tonija Krosa!

Po šest puta evropski i svjetski klupski prvak, te osvajač Mundijala 2014. godine, Toni Kros, oprostio se od igranja sa 34 godine

3664 pregleda4 komentar(a)
Posljednji poljubac publici velikan svjetskog fudbala uputio je sa terena stadiona u Štutgartu, Foto: REUTERS

Toni Kroos završio je igračku karijeru nakon posljednje utakmice na Euru 2024. Ekipa Njemačke koju vodi Julijan Nagelsman izgubila je od Španije nakon produžetaka (1:2) u četvrtfinalu domaćeg prvenstva i završila je nastup na turniru.

Sjajni 34-godišnji vezista odbio je da prodfuži ugovor sa Real Madridom i najavio da će završiti fudbalsku karijeru nakon Euro 2024.

Toni Kros je profesionalnu karijeru počeo u Bajernu. Za minhenski klub igrao je od 2007. do 2014. godine, nakon čega je prešao u Real Madrid. S Bajernom je bio prvak Evrope, po tri puta bio prvak Njemačke i osvajač Kupa Njemačke, dva puta je pdoigao Superkup svoje zemlje.

Kao član madridske ekipe Kros je po četiri puta osvajao La Ligu i Superkup Španije, a jednom je osvojio Kup kralja.

On je šest puta osvojio Ligu šampiona (jednom s Bajernom i pet s Real Madridom), a pet puta osvojio evropski Superkup. Ima i šest pobjeda na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Kao dio njemačke reprezentacije Kros je postao svjetski prvak 2014., a na Mundijalu 2010. godine, osvojio je bronzanu medalju.