Portugal eliminisan: Ima života i poslije EP, ostajemo složni

Reprezentacija Portugala nakon penala izgubila od Francuske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

4858 pregleda4 komentar(a)
Ruben Neveš i Žoao Feliks, Foto: Reuters

Fudbaleri Portugala eliminisani su sa Evropskog prvenstva - kontinentalni šampioni iz 2016. godine sinoć su nakon penala izgubili od Francuske (5:3, nakon 120 minuta je bilo 0:0) i nastup završili u četvrtfinalu.

Nakon završetka meča, u Hamburgu su uslijedile emotivne scene - Francuska je slavila, Žoao Feliks plakao zbog promašenog penala, a Kristijano Ronaldo i Pepe su bili svjesni da su odigrali posljednju utakmicu u karijeri na evropskim prvenstvima. Ali, još nije izvjesno i da li je ovo bila njihova posljednja utakmica za nacionalni tim.

"Ovo je teška noć za sve Portugalce. Žoao je tragičar, ali mogao sam to da budem ja ili bilo koji drugi igrač. To je moglo svima da se dogodi. Imamo povjerenje u njega, znamo koliko mu je teško u ovom trenutku i pokušaćemo da mu pomognemo. Žao mi je i zbog Pepea i Ronalda. To su dva velika imena u našem timu i portugalskom fudbalu i zaslužili su da odu s pobjedom. Probali smo sve da im to omogućimo. Želio bih da im se zahvalim na svemu, ne samo na tome što su primjer drugima na terenu, već i van njega", rekao je nakon utakmice reprezentativac Portugala Ruben Neveš.

Pepe je sa 41 godinom i 130 dana bio najstariji igrač na turniru.

"Pepe je bio primjer tokom cijelog turnira zbog svega što je uradio. Igrači kao što su Gonsalo Injacio i Antonio Silva su stekli ogromno iskustvo pored njega i siguran sam da ih je svojim igrama i radom na treninzima motivisao da budu još bolji", rekao je selektor Portugala, Roberto Martines.

Selektor Portugala rekao je da nema šta da zamjeri svojim igračima.

"Izgubili smo, ali smo izgubili ponosno, maksimalno se boreći što i jeste portugalski stil. Ne želimo da se sada zaustavimo, već ponosno gledamo u budućnost. Imamo ideju, a individualni kvalitet ovog tima je jasan svima. Dobro smo radili i moramo da gledamo unaprijed, ima života i poslije ovog Evropskog prvenstva. Tužni smo jer smo željeli da obradujemo naše navijače i idemo do kraja, a nismo uspjeli. Pokušaćemo to da ispravimo u budućnosti", poručio je Martines.

Bernardo Silva je potencirao zajedništvo u timu.

"Ostajemo složni. Vrijedno smo radili i uspjeli da održimo dobru atmosferu u svlačionici. U timu postoji jedinstvo i trudićemo se da to zadržimo", poručio je Silva.