Da li je bio penal za Njemačku, Nagelsman: Ne razumijem, možete da pogledate VAR 48 hiljada puta

Selektor Njemačke smatra da je njegova ekipa oštećena

11488 pregleda12 komentar(a)
Julijan Nagelsman, Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Njemačke učešće na Evropskom prvenstvu završila je u četvrtfinalu nakon poraza od Španije, poslije produžetaka - 2:1.

Domaćin kontinentalne smotre je u finišu regularnog dijela stigao do izjednačenja (gol Virca), ali u dodatnih 30 minuta nije uspio da dođe do preokreta i plasmana u polufinale. Španija je do drugog gola i pobjede stigla preko Merina u 119. minutu.

A u Štutgartu je juče viđena i jedna kontroverzna situacija. Fudbaler Njemačke, Džamal Musijala je u 106. minutu šutirao, a lopta je pogodila u ruku igrača Španije, Marka Kukurelju. Engleski arbitar Entoni Tejlor nije pokazao na penal, a nisu se oglasili ni iz VAR sobe.

Ta odluka se nije dopala selektoru Njemačke, Julijanu Nagelsmanu.

"Ako lopta ide jasno prema golu i španski fudbaler je zaustavi rukom, nije važno radi li to namjerno ili ne. To je zapravo najmanje važno. U pitanju je čisti penal. Onaj koji smo dobili protiv Danske je bio manje penal nego ovo večeras. Ne razumijem kako se ovo događa kad imate priliku da pogledate snimak 48 hiljada puta. Ne znam koje je pravilo primijenjeno pri odluci da nije penal, ali se pitam vođen logikom. Ne znam kada je ruka u prirodnom položaju, a kada ne", rekao je Nagelsman.

Tejlor nakon utakmice nije davao nikakve izjave.