PES: Prepiske sa Medenicom objašnjavaju zašto DPS ne može i ne smije da se distancira od kriminalnih struktura

"Dok se ubrzava dinamika borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, i dok parlamentarna većina demonstrira političku vitalnost i jedinstvo, 'reformisani' DPS panično i bezuspješno pokušava da nametne narativ o ugroženosti naše države i njenog evropskog puta"

7210 pregleda15 komentar(a)
Foto: Evropa sad

O razmjerama sprege pojedinih funkcionera bivše vlasti, a sadašnje opozicije, sa nekadašnjim vrhom sudskih, tužilačkih i policijskih organa, koja se zasnivala na grubim zloupotrebama radi opstanka na vlasti, svjedoče i skandalozne prepiske potpredsjednice 'reformisanog' DPS-a Aleksandre Vuković Kuč i bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

Dodaju da prepiske, pored Skaj sadržaja, najbolje objašnjavaju "zašto ni aktuelni funkcioneri DPS-a ne mogu i ne smiju da se distanciraju od kriminalnih struktura i lica osumnjičenih za razne oblike kriminala i korupcije".

"Ne samo da nisu sposobni da se distanciraju, već su primorani da pišu peticije i traže puštanje na slobodu osumnjičenih lica, ne bi li ih na taj način ohrabrili da ćute o uslugama koje su vršili za nekadašnju vlast. Otud i ne čudi nekontrolisana nervoza u redovima DPS-a, te podgrijavanje i recikliranje prevaziđenih tema. Dok se ubrzava dinamika borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, i dok parlamentarna većina demonstrira političku vitalnost i jedinstvo, 'reformisani' DPS panično i bezuspješno pokušava da nametne narativ o ugroženosti naše države i njenog evropskog puta. Sve sa namjerom da se skrene pažnja sa Skaj prepiski, ničije kuće, prvog miliona, Medenice, Katnića, Zvicera, Lazovića i mnogih drugih imena i afera, koje će u budućnosti biti izvedene na čistac", piše u saopštenju PES-a.

Navode i da su "uzaludni pokušaji destrukcije političkog krila mafije neće spriječiti Crnu Goru, kao kredibilnu NATO saveznicu, naročito nakon dobijanja pozitivnog IBAR-a, da postane prva sljedeća članica Evropske unije".

"To će ubrzo potvrditi i mjeseci pred nama, a patriotizam će se, umjesto istrošenih i destruktivnih narativa, mjeriti unaprjeđenjem životnog standarda i vladavine prava", zaključuje se u saopštenju PES-a.