Merino postigao gol na istom stadionu, na kojem je i njegov otac bio strijelac

Anhel Merino, otac Mikela Merina prije 33 godine je bio strijelac, kada je u dresu Osasune pogodio u meču tadašnjeg Kupa UEFA protiv Štutgarta

3729 pregleda0 komentar(a)
Mikel Merino proslavlja gol, Foto: Reuters

Španski fudbaler, Mikel Merino rekao je da je očekivao tešku utakmicu protiv Njemačke u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, a da je njegova ekipa pobjedom poslije produžetaka pokazala koliko je kvalitetna.

Španija je juče savladala Njemačku 2:1 nakon produžetaka, a povela je u 52. minutu golom koji je postigao Dani Olmo. Izjednačio je Florijan Virc u 89. minutu i izborio produžetke, a pobjedu Španiji je donio Mikel Merino pogotkom u 119. minutu, na dodavanje Olma.

"Očekivali smo takvu utakmicu, pošto smo igrali protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Ovo je lako moglo da bude finale, a sigurno je odigrana utakmica na takav način. Ovo je bila utakmica elitnih ekipa, a mi smo pokazali da imamo sjajan tim", rekao je Merino poslije utakmice u Štutgartu.

Merino je, inače, postigao gol na istom stadionu na kojem je njegov otac, Anhel Merino prije 33 godine bio strijelac, kada je u dresu Osasune pogodio u meču tadašnjeg Kupa UEFA protiv Štutgarta.

Osasuna je tada slavila 3:2 i prošla dalje, jer je rezultat u prvom meču bio 0:0.