Nikolić: PES blijeda kopija DF-a i Demokrata iz početnih dana, čija će brzina pada rejtinga ući u političke udžbenike

"O kriminalu i korupciji po običaju najviše pričaju oni koji su u njemu do guše", kazao je portparol DPS-a

8920 pregleda32 komentar(a)
Foto: DPS

Pokret Evropa sad (PES) je još jedna blijeda kopija Demokratskog fronta i Demokrata iz početnih dana, čija će brzina stropoštavanja rejtinga ući u političke udžbenike, saopštio je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

"Saopštenja Pokreta Evropa sad kojim posljednjih dana zatrpavaju crnogorsku javnost pokušajima napada na Demokratsku partiju socijalista, još jednom potvrđuju da svaki mali pas, u želji da se dokaže gazdi, uvijek bezopasno laje i cvili kako bi sakrio sopstveni strah. Ova alegorija vjerovatno najbolje opisuje tiradu nepismenih, nevaspitanih i lišenih političkog smisla uradaka koje PES štancuje, a u kojima se ređaju političke gluposti i borba za pravilnu upotrebu padeža u rečenici. Vjerovali smo da ćemo u PES-u imati ozbiljnog konkurenta i partiju sa kojom ćemo se u godinama pred nama iskreno nadmetati u kvalitetu političke ponude, ali umjesto toga dobili smo još jednu blijedu kopiju DF-a i Demokrata iz početnih dana čija će brzina stropoštavanja rejtinga ući u političke udžbenike", saopštio je Nikolić.

Kazao je da tako danas PES, "sa jednocifrenom podrškom birača, davljenički tumara i neodoljivo podsjeća" na posljednje mjesece Vlade Zdravka Krivokapića, "samo što umjesto njega imamo mlađeg lažova i prevaranta Milojka Spajića koji izaziva transfer blama čitave crnogorske javnosti."

"Finalno, o kriminalu i korupciji po običaju najviše pričaju oni koji su u njemu do guše, pa tako i Milojko Spajić koji će prije ili kasnije morati da odgovori na pitanje koliku je štetu po državu izazvao 'kupovinom' puta Meljine-Petijevići i koliku je ličnu korist iz toga prihodovao. Iako trenutno uživa zaštitu selektivnog skaj tužioca Vladimira Novovića i to će jednom proći i doći će vrijeme za krivičnu odgovornost za brutalnu pljačku države na svim nivoima u posljednje četiri godine", zaključio je Nikolić.