Kendrik Lamar ekranizovao najveći hit koji je proizveo njegov sukob sa Drejkom

Po ocjenama mnogih, Lamar je izašao kao pobjednik iz sukoba i ovaj spot njegov je pobjednički ples, nakon što je numera "Not Likes Us" zauzela prvo mjesto na Billboard Hot 100 top listi

4299 pregleda0 komentar(a)
Kendrik Lamar, Foto: Printscreen YouTube

Američki reper Kendrik Lamar objavio je dugoočekivani spot za pjesmu "Not Like Us", najveći hit u nizu pjesama koje je proizveo njegov sukob sa Drejkom.

U videu koji je Lamar režirao zajedno sa Dejvom Frijem u njegovom Komptonu pojavljuje se vjerenica repera Vitni Alford i njihovo dvoje djece, koji su se našli na meti stihova Drejka u pjesmi "Family Matters", u kojem je tvrdio da je zapravo Dejv Fri otac jednog Lamarovog djeteta.

Sukob među reperima počeo je još 2013. kada je Lamar, koji je tada tek počeo da skreće pažnju šire javnosti na sebe, Drejka opisao kao "osjetljivog repera" tokom nastupa na dodjeli BET nagrada.

U martu ove godine sukob se ponovo rasplamsao kad je Lamar objavio pjesmu "Like That", odgovarajući na hit Drejka i Džej Kola "First Person Shooter" gdje su njih dvojica uz Lamara sebe nazvali "velikom trojkom" hip hopa. Lamar je odgovorio da "ne postoji velika trojka, samo veliki ja".

Uslijedio je niz pjesama oba repera u kojem nisu štedjeli nikoga, pa ni članove njihovih porodica. Po ocjenama mnogih, Lamar je izašao kao pobjednik iz sukoba i ovaj spot njegov je pobjednički ples, nakon što je numera "Not Likes Us" zauzela prvo mjesto na Billboard Hot 100 top listi.