S kojim snagama Španija ide na megdan jakoj Francuskoj?

„Crvena furija” ne može da računa na povrijeđenog Pedrija i suspendovane Karvahala i Le Normana

11955 pregleda8 komentar(a)
Za Pedrija je Euro završen, Foto: Reuters

Pobjeda nad Njemačkoj je skupo koštala Španiju, pa je odmah bilo jasno da selektor Luis de la Fuente u polufinalu Eura protiv Francuske (utorak od 21 sat) neće moći da računa na nekoliko igrača koji su bili nezamjenjivi u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Izvjesno je da u timu „crvene furije” zbog parnih kartona neće biti desnog beka Danijela Karvahala i štopera Robina le Normana, a prvenstvo je završeno za Pedri koji je doživio povredu koljena na startu utakmice sa Njemcima.

Povrijedio ga je Toni Kros, pa mladog asa Barselone čeka skoro dva mjeseca pauze.

I sam Kros je shvatio da je pretjerao, pa se poslije utakmice i bolne eliminacije, kojom je okončao veliku karijeru, izvinio rivalu iz španske La Lige.

De la Fuente, dakle, već računa na tri izostanka, a kako je krenulo - biće dobro ako se završi samo na tome.

Španski mediji prenose da su se poslije duela sa „manšaftom” na povredu požalili i Naćo Fernandes (Le Normanova zamjena na poziciji štopera) i Fabijan Ruis - uz Rodrija najvažnija karika u veznom redu nacionalnog tima...

Pometnju je izazvao žuti karton koji je upisan pored imena Alvara Morate, nakon što je u finišu regularnog dijela u četvrtfinalu napustio teren. Uefa je na zvaničnom sajtu upisala opomenu napadaču Atletika, što znači da ne bi mogao da igra u polufinalu.

Ipak, to je bila greška i ispravljena je - žuti karton je zaradio Ruis, i to mu je prvi na Euru, pa može da igra protiv Francuske pod uslovom da ga ne spriječi povreda.

„Iz četvrtfinala smo izašli „ranjeni”, ali neka cijena je morala da se plati. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za polufinale, vjerujem i da oporavimo neke igrače”, rekao je Rodri.