Večeras crnogorska premijera italijanske drame “Uvijek postoji sjutra” u Podgorici

Crnogorska premijera filma rediteljke i glumice Paole Kortelezi, biće upriličena danas u Njegoševom parku

2774 pregleda0 komentar(a)
Scena iz filma, Foto: Promo

Višestruko nagrađivani italijanski film “Uvijek postoji sjutra”, rediteljke Paole Kortelezi, biće premijerno prikazan danas u Crnoj Gori, a projekcija će biti upriličena u Podgorici, u Paviljonu u Njegoševom parku, večeras u 21 čas.

“Film ‘Uvijek postoji sjutra’ je italijanska crno-bijela komedija/drama iz 2023. godine, rađena u neorealističkom stilu. Radnja je smještena u poslijeratnu Italiju 1940-ih i prati Deliju, suprugu nasilnog Ivana i majku troje djece, u njenim pokušajima da razbije tradicionalne porodične obrasce i pronađe drugačiju budućnost”, navodi se u saopštenju.

Dok Delija brine o domaćinstvu, Ivanu, djeci i svekru Otorinu, uz to obavlja i sitne honorarne poslove.

“Ivano je pak neprikosnoveni gospodar obitelji koji zarađuje jedva dovoljno za osigurati krov nad glavom, no ima potrebu da stalno podsjeća ko je hranitelj, ponekad ružnim riječima, a nekad i uz pomoć remena. Delija porodičnu situaciju pokorno prihvata pokušavajući istovremeno da osigura djeci što bolji život, a najveća želja joj je udaja kćerke Marcele za dobrog i plemenitog supruga. Međutim, kada jednoga dana primi misteriozno pismo, počinje kovati neke nove planove”, otkriva se u opisu...

Film je na italijanskom jeziku sa engleskim titlom, a projekcija je dio programa manifestacije Podgoričko kulturno ljeto koju tradicionalno realizuje Sekretarijat za kulturu Glavnog grada Podgorica.

“Ova inspirativna humoristična drama, snimljena u crno-bijeloj tehnici, dotiče teme nasilja u porodici, patrijarhalne represije i toksične muškosti, ali to čini s iznenađujućom lakoćom. Film je osvojio publiku u Italiji i širom svijeta, posebno žene su ga dobro prihvatile. Čak je nadmašio popularne filmove poput ‘Barbi’ i ‘Openhajmer’ na blagajnama. Nakon ovog uspjeha, rediteljka i glumica Paola Kortelezi planira da snimi još filmova”, prenose mediji.