Galager: Ne volim muzičare koji izigravaju moralne gromade, odsviraj šta imaš i miči se sa bine

"Ne volim to u muzici, te male idiote koji mašu zastavama i daju političke izjave, bendove koji se popnu na binu i govore: 'Hej ljudi, zar nije rat užasna stvar?", kazao je slavni roker

2991 pregleda2 komentar(a)
Noel Galager, Foto: Shutterstock

Miješanje politike i muzike nije nešto što oduševljava Noela Galagera. Poznati britanski roker i nekada glavni autor u grupi Oasis je kazao da je Glastonberi festival postao previše "woke" za njegov ukus.

"Postao je prilično 'woke' sad, mjesto na kojem se popuje i želi prikazati moralna superiornost. Ne volim to u muzici, te male idiote koji mašu zastavama i daju političke izjave, bendove koji se popnu na binu i govore: 'Hej ljudi, zar nije rat užasna stvar? Hajde da izviždimo rat, je*eš torijevce'... Daj bre, odsviraj svoje pjesme i miči se", prokomentarisao je Galager za britanski Sun.

Slavni roker redovno posjećuje Glastonberi, gdje je samostalno prvi put nastupio 2022.

"Doniraj svoj novac pokretu koji podržavaš. I to je to, prestani da trtljaš o tome. Recimo da je svijet jedno sje*ano mjesto. Što će djeca sa livada na Glastonberiju da urade povodom toga? Svako zna šta se dešava u svijetu, imaš u džepu telefon koji ti to svakako govori. Šta je poenta izigravanja moralne gromade", zapitao se muzičar.

On je ipak dodao da obožava Glastonberi, za koji je kazao da je "vjerovatno najbolja stvar u vezi sa Britanijom pored Premijer lige".