Ulcinj: Turiste čeka makadam i prašina

Negoduju i mještani Ulice Voja Lakićevića u centru Ulcinja, kažu da teško dolaze do kuća...

4733 pregleda1 komentar(a)
Ni traga asfaltu, Foto: Samir Adrović

Iako se bliži špic sezone, prometna Ulica Voja Lakčevića koja vodi od magistrale ka Baru i bivšeg GP “Primorje” do kružnog toka u Staroj Čaršiji, na skretanju za Valdanos, ostala je raskopana sa neravnim makadamom i izvrnutim šahtovima, što predstavlja opasnost za pješake i vozače.

Mještani koji žive u toj ulici negoduju jer je to jedina od većih saobraćajnica u gradu koja je ostala neasfaltirana.

“Samo vidite kako izgleda ta ulica u blizini strogog centra grada. Tuda prolaze i turisti? Šta rade izvođači radova i investitori”, pitao je jedan od mještana.

Tvrdi da jedva može da dođe i do svoje kuće...

“Trpe i svi oni koji imaju privatne apartmane za izdavanje. Ko da dođe tu”, kazao je on.

Na neasfaltiranom dijelu ulice nalazi se i ulazna kapija Dječjeg vrtića “Solidarnost”.

Asfaltiranje većine ulica u Ulcinju, koje su bile raskopane zbog postavljanja vodovodnih i kanalizacionih cijevi, završeno je tokom prošle sedmice.

Iz lokalne uprave “Vijestima” je rečeno da je asfaltiranje Ulice Voja Lakčevića u nadležnosti italijanske firme “Spiga”, koja je izvođač radova na projektu izgradnje fekalne i atmosferske kanalizacione mreže za četiri ulcinjska naselja.

Za realizaciju tog projekta, Opština Ulcinj, zadužila se oko pet miliona eura kod Evropske investicione banke (EIB).

Italijani su za asfaltiranje raskopanih ulica angažovali firmu “Carinvest”, koja je prethodne sedmice obavila veći dio posla. Ali ne i vrlo frekventnu ulicu, koja veže magistralu ka Baru do centra grada....

Kompanija “MPP Jedinstvo” iz Srbije, iako je i ona kasnila, ranije je završila poslove oko asfaltiranja ulica u gradu, a za te potrebe angažovala je firmu “Putevi” Bar.

“Jedinstvo” u Ulcinju radi na realizaciji projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, vrijednog 20 miliona eura. Novac za realizaciju projekta obezbijeđen je kreditom kod Njemačke razvojne banke (KfW).

Radove na realizaciji projekata kompanije će nastaviti u ruralnim djelovima grada, s obzirom na to da je na snazi odluka o zabrani izvođenja radova u užem gradskom jezgru.