Jovović nastavlja arapski put, preuzima šampiona Kuvajta: Ovakvi izazovi su moje gorivo

"Dobrodošao", objavio je Kuvajt SC na zvaničnoj stranici, uz zanimljivu Jovovićevu karikaturu, sa poređanim trofejima

7414 pregleda8 komentar(a)
Foto: Kuwait SC

Arapski put crnogorskog fudbalskog trenera Nebojše Jovovića započeo je jula 2012. iz Kuvajta, gdje je na klupi Kazme bio asistent doskorašnjeg crnogorskog selektora Miodraga Radulovića.

Tačno 12 godina kasnije, jula 2024, sedam promijenjenih arapskih zemalja, isto toliko klubova, pet osvojenih trofeja, Jovović se vraća gdje je počeo, sada na velika vrata - preuzeće aktuelnog šampiona, najstariji i najveći klub u zemlji, Kuvajt SC.

"Dobrodošao", objavili su popularni "brigadiri" na zvaničnoj stranici, uz zanimljivu Jovovićevu karikaturu, sa poređanim trofejima.

"Presrećan sam, najveći kuvajtski klub, borba za trofeje i Ligu šampiona. To je ono što sam čekao i čemu se radujem", kazao je Jovović.

Nakon četiri godine u katarskom Al Ahliju, gdje je pobio sve rekorde kluba po dužini staža, priznaje da ga je "kočila" borba za opstanak, koja ga je čekala u Kor Fakanu iz Emirata, a koju je uspješno završio.

Sada slijedi sasvim drugačiji izazov.

"Ovakav izazov je moje gorivo, nastavljam arapski put i poslije 12 godina se vraćam gdje sam počeo, na velika vrata. Želim tako da odem iz Kuvajta i zato već dišem za izazove koji me čekaju", istakao je Jovović, koji je vodio i Hadžer iz Saudijske Arabije, jordanski Fajseli u dva navrata, zatim jedan od najvećih klubova Afrike, egipatski Zamalek, iračku Šortu, Sfaksijen iz Tunisa, Al Ahli (Katar) i Kor Fakan (UAE).

"U klubu će me sačekati Darko Lubarda, trener golmana, a sa mnom dolaze fitnes trener Marko Jovanović i analitičar Blažo Igumanović. Poznajem većinu igrača, sa nekima sam i sarađivao", ističe Jovović, koji je u Crnoj Gori vodio Kom, Sutjesku i Berane, a bio je i sportski direktor Budućnosti.

Kuvajt SC je 18 puta bio šampion zemlje, a ima preko 50 trofeja. Prvi je kuvajtski klub koji je osvajao kontinentalne trofeje, tri puta je slavio u Kupu Azije (evropski pandan je Liga Evrope), 2009, 2012. i 2013.