Rajković: Još se ne zna ko je napao čuvara šume, reakcija države mora biti mnogo ozbiljnija

"Ne možemo da smo izloženi kao glineni golubovi, kad izađemo na teren da svako može da nas napadne, da nam prijeti", kazao je Rajković

5492 pregleda6 komentar(a)

Još uvijek nije poznato ko je u Beranama prije par dana napao šumarskog čuvara, kazao je vršilac dužnosti direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Miloš Rajković.

On je, gostujući u "Bojama jutra" na TV Vijesti, kazao da ovaj napad dolazi kao odgovor na intenzivno suzbijanje nelegalne sječe, koji Uprava sprovodi.

Uz podsjećanje da prebijanje čuvara u Beranama nije prvi napad na službenike Uprave, Rajković je problematizovao reakciju države koja, kako je istakao, ni u ovom ni u prethodnim slučajevima nije bila adekvatna.

"Reakcija mora biti mnogo ozbiljnija, oštrija, to je ono što očekujemo. Ne možemo da smo izloženi kao glineni golubovi, kad izađemo na teren da svako može da nas napadne, da nam prijeti... Obećavam da ćemo u narednom periodu još više intenzivirati našu borbu i kontrole, ali država i institucije moraju u potpunosti stati iza nas", poručio je on.