Pejoviću dozvola da gradi hotel pored Starog grada u Budvi

Zeleno svjetlo za "Montenegro Assets Management" da na mjestu jedine preostale kuće naspram Starog grada, u kome se nalazi restoran "Demižana", izgradi petospratni hotel sa pet zvjezdica

74284 pregleda60 komentar(a)
Umjesto kuće nići će hotel, Foto: Vuk Lajović

Kompanija “Montenegro Assets Management” biznismena Veselina Pejovića dobila je zeleno svjetlo da na mjestu jedine preostale kuće naspram Starog grada u Budvi, u kome se nalazi čuveni restoran “Demižana”, izgradi petospratni hotel sa pet zvjezdica.

Vršilac dužnosti glavnog državnog arhitekte Siniša Minić dao je saglasnost na idejno rješenje budućeg hotela koje je dostavila Pejovićeva kompanija.

“Daje se saglasnost ‘Montenegro Assets Management’ na idejno rješenje arhitektonskog ugostiteljskog objekta za smještaj turista - hotela sa pet zvjezdica bruto građevinske površine podzemnih i nadzemnih etaža 3.035 kvadrata - podrum, prizemlje i pet spratova”, piše u rješenju u koje su “Vijesti” imale uvid.

Projektno rješenje, koje u urađeno u skladu sa Detaljnim urbanističkim planom “Budva centar izmjene i dopune”, kako se navodi, uklapa se oblikovno i spratnošću sa hotelom “Hemingvej” na susjednoj urbanističkoj parceli, čime je bloku dat “jedinstven reprezentativni arhitektonski izraz”.

Nikšićka kompanija “Uniprom hoteli” biznismena Veselina Pejovića prije tri godine trgovala je jednu od najatraktvnijih nekretnina u Budvi, jednospratnu kuću preko puta Staroga grada, za šta je platila oko četiri miliona eura.

To su tada objavile “Vijesti”, pozivajući se na na list nepokretnosti u kome je bila bankaraska hipoteka na milionski iznos.

U međuvremenu, jednospratna kuća koja u prizemlju ima poslovni prostor od 82 kvadrata i dvije garaže od 43 i 21 kvadrat, stambenog prostora od 123 kvadrata na prvom spratu, kao i prizemne zgrade od 71 kvadrata, dvorišta od 444 i voćnjaka od 459 kvadrata u samoj kontakt zoni Starog grada, preknjižena je na kompaniju “Montenegro Assets Management”, čiji je osnivač firma “Uniprom hoteli” a Pejović ovlašćeni zastupnik.

Pejovićfoto: Savo Prelević

Dobijanjem saglasnosti na idejno rješenje Pejović praktično najavljuje širenje hotelskog biznisa u Budvi. Pejović je vlasnik i hotela “Budva”, koji se nalazi samo stotinu metara od novokupljene nekretnine, takođe na samom šetalištu. Nikšićki biznismen je u rekonstrukciju i dogradnju tog hotela uložio 20 miliona eura i svečano ga otvorio prije osam godina. “Uniprom” je bio i vlasnik bečićkog hotela “Tara”.

Kompanija “Montenegro Assets Management” je prošle godine postala vlasnik još jedne milionski vrijedne nekretnine u samom srcu Budve, nekadašnjeg jednospratnog poslovnog centra 50 metara od Starog grada, preko puta hotela “Mogren”.

Riječ je o oronulom poslovnom objektu koji je ranije bio u vlasništvu nikšićke kompanije “Roaming Montenegro”, koja je godinama unazad pokušavala da dobije dozvolu da gradi devetospratni luksuzni hotel sa pet zvjezdica na toj lokaciji.

Firma je uknjižena na tri poslovne zgrade u vanprivredi, sa dvorištem od 250 kvadrata. Prva zgrada ima poslovni prostor od 127 kvadrata u podrumu, poslovni prostor dupleks od 132 kvadrata (prizemlje i prvi sprat), poslovne prostore od 67 i 108 kvadrata na prizemlju sa terasom od 84 kvadrata, te poslovne prostore od 125 i 108 kvadrata na prvom spratu. Pejović je kupio i dvije prizemne zgrade koje imaju poslovne prostore od 43 i devet kvadrata.

Nekretnina se nalazi u samom komšiluku kuće, na čijem mjestu Pejović je dobio zeleno svjetlo da gradi luksuzni hotel.