De la Fuente pred finale sa Albionom: Jedna greška može da bude kobna

„Ulazimo u finale s jasnom željom da pobijedimo, a ne sa strahom od poraza”, kaže selektor „la rohe”

5418 pregleda0 komentar(a)
Foto: Reuters

Engleska i Španija su pred početak Evropskog prvenstva bili prvi odnosno drugi favorit za titulu.

Igraće u finalu, prognoza bukmejkera je bila prava, mada su „crvena furija” i Gordi Albion do posljednje utakmice na Euru imali potpuno drugačiji put.

Španci su slavili u svih šest utakmica i ostavili utisak najboljeg tima, dok su „tri lava” bila konkretna, s jasnim ciljem da pokažu da je rezultat važniji od svega - podizala su formu kroz takmičenje, imala neophodnu (veliku) dozu sreće i osigurala drugo finale EP zaredom.

Finale je u nedjelju od 21 sat na Olimpijskom stadionu u Berlinu - Španija juri četvrtu titulu u istoriji, a Engleska cilja prvu...

„Jedva čekamo finale protiv tako velikog protivnika kakav je Engleska. Igramo protiv top tima i vrhunskih igrača i očekujem da finale bude pravi spektakl”, rekao je selektor „la rohe” Luis de la Fuente.

Španija je u grupi nadigrala Hrvatsku, Italiju i Albaniju (osvojila je devet bodova bez primljenog gola), u osmini finala je opravdala ulogu favorita protiv Gruzije, a onda eliminisala dva velikana - Njemačku i Francusku.

„Do finala smo došli sasvim zasluženo, sa jasnom vizijom idemo kako da ispunimo cilj, ali u posljednjoj utakmici odlučuje mnogo toga. Jedna greška može da bude kobna, a mi moramo da budemo dovoljno fokusirani da je ne napravimo”, istakao je De la Fuente i zaključio:

„Ulazimo u finale s jasnom željom da pobijedimo, a ne sa strahom od poraza”.