Kolašin: Najbolju posjetu bilježe hoteli i kampovi

Gotovo svi smještajni kapaciteti u Kolašinu su popunjeni

6106 pregleda4 komentar(a)
Tango kamp izuzetno posjećen, Foto: Tango Kolašin

Gotovo svi smještajni kapaciteti u Kolašinu su popunjeni, kažu iz lokalne Turističke organizacije (TO).

Najbolju posjetu bilježe hoteli, kao i neki kampovi u okolini grada, gdje više nema slobodnog mjesta.

Dobra je posjeta i privatnom smještaju. Kako podsjeća direktorica TO Zorica Milašinović, ta vrsta smještaja u Kolašinu kategorisana je, uglavnom, sa četiri ili tri zvjezdice i mogu da pariraju hotelima.

Milašinović podsjeća da je u Kolašinu registovano oko 360 privatnih smještaja (apartmani, vikendice, sobe), što je za 45 više nego lani. Međutim, kako objašnjava direktorica TO, u oko 15 slučajeva riječ je o obnovljenim rješenjima za “stare” izdavaoce smještaja. Oko dvadesetak je registrovano u novoizgrađenim zgradama u Kolašinu.

Iz TO objašnjavaju da u Kolašinu uglavnom odmaraju turisti koji preferiraju aktivan odmor.

Značajno uvećanje broja turista počelo je 20. juna, a dobroj statistici krajem juna doprinijeli su Košarkaški kamp i Međunarodni golmanski kamp.

U tom gradu trenutno se održava Tango kamp, čiji su organizatori najavili rekordan broj učesnika, ali i duže trajanje manifestacije.

“Ako je suditi prema najavama za naredne mjesece, biće odlična sezona. Izuzetno je dobar buking i za jul i za avgust i veliko interesovanje za septembar. Bjelasica trail, za koju je baš veliko interesovanje, i prijave dolaze svakodnevno, obilježiće početak avgusta. Od 7. do 20. avgusta je 10. Međunarodni festival alternativnog teatra Korifej”, kaže Milašinović.