Đurašković: Najsrećniji sam čovjek na svijetu, ko zna gdje su nam granice

Mornar napravio podvig u Tbilisiju i na debiju na evropskoj sceni plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija

32256 pregleda36 komentar(a)
Foto: FK Mornar

Fudbaleri Mornara vraćaju se iz Gruzije i slave plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, i to na debiju na evropskoj sceni. Već narednog četvrtka čeka ih novi izazov - prvi meč druge runde, protivnik je Radnički iz Kragujevca.

"Fenomenalna partija, fenomenalna igra, ja sam najsrećniji čovjek na svijetu kad imam ovakvu generaciju igarača iza sebe", emotivan je bio trener Barana Zoran Đurašković nakon fenomenalnog uspjeha.

Mornar je u revanšu protiv Dinama u Tblisiju sačuvao prednost od 2:1 iz prve utakmice.

Domaćin je poveo u 33. minutu preko Salie, ali su Barani bili dovoljno spremni, dovoljno skoncentrisani, ali i kvalitetni, da iskoriste igrača više na terenu i preko Darka Zorića u 57. minutu izjednače na 1:1 i postignu gol vrijedan plasmana u naredno kolo.

"Rekao sam momcima u svlačionici prije utakmice - ova generacija pravi čuda, i možemo opet večeras da napravimo čudo. Ko zna gdje su nam granice, ovo je istorija, ovo je za sve ljude iz Bara i za crnogorski fudbal", dodao je Đurašković.

Samo mjesec i po nako osvajanja drugog mjesta u prvenstvu i debitantskog izlaska na evropsku scenu, "mornari" nastavljaju da pišu istoriju.

"Definitivno emocije rade i nadam se da će ova sezona biti uspješna kao i prošla", zaključio je Đurašković.