Ajkule će se za slavu u Parizu boriti u dva vrhunska objekta

Prva faza vaterpolo turnira igraće se u nedavno otvorenom "Akvatik centru", a završnica u drugoj najvećoj areni u Evropi - "La defensa"

8193 pregleda3 komentar(a)
Akvatik centar u Sen Deniju biće domaćin grupne faze, Foto: Shutterstock

Vaterpolo je odavno simbol Crne Gore na Olimpijskim igrama, a kada "ajkule" 28. jula uskoče u bazen na derbi sa Hrvatskom zvanično će okrenuti svoju petu stranicu na najvećoj sportskoj manifestaciji.

Momci Vladimira Gojkovića u Pariz putuju u utorak, ovog puta kao nikada ranije sa manjim pritiskom, a u glavnom Francuske očekuju ih i dva fenomenalna bazena u kojima će igrati - drugi pod uslovom da prođu grupnu fazu.

Grad svjetlosti je za vodene sportove spremio sjajne objekte, a prvu fazu vaterpolisti će igrati u novom "Pariz akvatik centru", koji je otvoren u aprilu ove godine.

Nalazi se u predgrađu Sen Deni, u blizini čuvenog stadiona "Stad de Frans" na kojem mečeve igra fudbalska reprezentacija Francuske. Napravljen je upravo kako bi se povećala infrastruktura za vodene sportove u tom dijelu Pariza.

Tokom trajanja Igara njegov kapacitet biće 5.000, a nakon toga će se smanjiti na 2.500. Osim vaterpolo na njemu će se održati još takmičenja u umjetničkom plivanju i skokovima u vodu.

Završnica vaterpolo turnira (od četvrtfinala) preseliće se u dvoranu koja je čudo arhitekture i sa kapacitetom od 30.000 druga je najveća u Evropi - nakon "Telenor arene" u Oslu.

Njeno ime je "La defense Arena", takođe se nalazi u predgrađu (Nanteru), a za potrebe Olimpijskih igara pretvorila se u mega vodeni centar.

La defense arena je već spreman za vaterpolo i plivanjefoto: Reuters

Otvorena je 2017, već je kroz nju prošlo na milione posjetilaca, što kroz koncerte, tako i za vrijeme ragbi utakmica pošto je domaćin kluba Rasing, ali i često mečeva francuske reprezentacije.

Osim vaterpola za ovu arenu je rezervisan i spektakl, jedan od najvećih na svim Igrama - takmičenje u plivanju.