Direktorka Tajne službe SAD podnijela ostavku

Američka tajna služba je nedavno saopštila da je odbila neke zaht,eve iz tima koji vodi kampanju republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, za povećanje bezb,ednosti na njegovim mitinzima u godinama prije pokušaja atentata tokom predizbornog skupa 13. jula

18684 pregleda3 komentar(a)
Foto: Reuters

Direktorka Tajne službe SAD, na udaru kritika od pokušaja atentata na Donalda Trampa 13. jula, podnijela je ostavku, prenijelo je danas nekoliko američkih medija.

Kimberli Čitl, šefica ove elitne službe zadužene za zaštitu visokih američkih ličnosti, prepoznala je neuspjeh i bila je predmet brojnih poziva da podnese ostavku.

Američka tajna služba je nedavno saopštila da je odbila neke zaht,eve iz tima koji vodi kampanju republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, za povećanje bezb,ednosti na njegovim mitinzima u godinama prije pokušaja atentata tokom predizbornog skupa 13. jula.

Neposredno nakon neuspjelog atentata 13. jula, agencija je negirala da je odbijala takve zahtjeve. Ali je Tajna služba nedjelju dana nakon atentata na Trampa ipak priznala da je odbila neke zahtjeve za povećanje bezbjednosti bivšeg predsjednika.