Džoš Homi obećao da će "zasukati rukave" kako fanovi ne bi predugo čekali novi album

On je u istom intervjuu kazao da veoma cijeni frontmena Foo Fightersa Dejva Grola i priznao da mu je poput brata

4212 pregleda0 komentar(a)
Džoš Homi, Foto: Shutterstock

Frontmen američkog rok sastava Queens of the Stone Age (QotSA), Džoš Homi obećao je da će zasukati rukave kako fanovi ne bi predugo čekali novi album. Posljednje studijsko izdanje QotSA je "In Times New Roman..." objavljen prošle godine, šest godina nakon prethodnog "Villains".

"Previše vremena je prošlo između ovog i prethodnog albuma. Cilj nam je da stvaramo i da uživamo u tom procesu i ja ću zasukati rukave i baciti se na posao", kazao je muzičar gostujući na "Dish From Waitrose" podkastu.

On je u istom intervjuu kazao da veoma cijeni frontmena Foo Fightersa Dejva Grola i priznao da mu je poput brata.

"Niko nije učinio više za mene tokom moje karijere od Dejva. On je ispričao svijetu za mene i za moj talenat i uvijek mi je bio poput brata", istakao je Homi. On je potvrdio sugestije gitariste Troja van Luvena i bubnjara Džona Tiodora koji su ranije ovog ljeta na Download festivalu kazali da QotSA sprema novi materijal.

Popularni rok sastav nedavno je morao da otkaže neke od koncerata u sklopu evropske turneje zbog hitne operacije kojoj je frontmen morao biti podvrgnut. Među njima su i dva koncerta u Hrvatskoj.

"Uložen je svaki napor da izguramo i sviramo za vas, ali više nije opcija nastaviti. Očajni smo što ne možemo da sviramo za vas. Izvinjavamo se zbog neugodnosti i dijelimo vašu frustraciju i razočaranje", poručili su iz benda tada.

Njihovo posljednje izdanje naišlo je uglavnom na pozitivne reakcije kritičara, koji su ocijenili da je u pitanju jedan od najmračnijih albuma benda.