Mršić i Vujović jedva čekaju početak: Impresionirani smo, ali sad je vrijeme da se okrenemo onom zbog čega smo došli

Vaterpolisti Crne Gore u nedjelju duelom protiv Hrvatske otvaraju Olimpijske igre u Parizu

4045 pregleda0 komentar(a)
Marko Mršić, Foto: Albert ten Hove/Orange Pictures

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Vaterpolisti Crne Gore u nedjelju počinju turnir na Olimpijskim igrama, tenzija raste kako se primiče duel sa starim rivalom - reprezentacijom Hrvatske.

"Ajkule" i "barakude" se sastaju u nedjelju od 16.35 i prva utakmica bi, ako ništa drugo, mogla da najavi domete izabranika Vladimira Gojkovića na takmičenju u Parizu.

Medalja je bila san i ranijih (slavnih) generacija, nije se to promijenilo ni sada - Jovan Vujović i Marko Mršić vjeruju u pravi početak i velike stvari u Gradu svjetlosti.

„Još uvijek nisam svjestan gdje sam došao - tu smo tek dva dana, a utisci su fantastični i očaran sam. Sad je vrijeme da se fokusiramo samo na utakmice, jer smo došli ovdje da se takmičimo”, kaže Vujović, mladi vaterpolista Jadrana.

Pored Hrvatske, rivali našoj selekciji u grupi su Grčka, Italija, Sjedinjene Američke Države i Rumunija. Četiri najbolje idu u četvrtfinale.

„Svih 12 ekipa su tu s razlogom i nema velikog favorita. Šta može da presudi? Koncentracija, želja, borba i zajedništvo”, jasan je Vujović.

I Mršić živi san...

„Došli smo da napravimo rezultat i da osvojimo medalju. Znamo za šta smo radili i koliko smo se pripremali za ovo”, jasan je golgeter Primorca.

Hrvati su rival kojem se Crna Gora raduje.

„Prijaju nam Hrvati. Dobili smo ih u Dubrovniku i sigurno im nije svejedno što igraju protiv nas na startu. Nadam se da ćemo na pravi način otvoriti Igre i da ćemo pobijediti”, rekao je Mršić.