Ćulafić: Razumijem da postoje određene nedefinisane nadležnosti u pogledu resora razvoja sjevera

"Zajedno ćemo se, u narednom periodu, posvetiti ispunjavanju ambicioznih ciljeva koje smo postavili pred nama. Naš prioritet je realizacija svih obaveza u razumnim rokovima, uz osiguranje najvišeg nivoa kvaliteta i efikasnosti u svim segmentima rada", rekao je Ćulafić

7037 pregleda4 komentar(a)
Ćulafić, Foto: Vlada Crne Gore

Razumijem da postoje određene nedefinisane nadležnosti u pogledu resora razvoja sjevera, saopštio je danas Damjan Ćulafić, ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

"Poštovani građani Crne Gore, Čast mi je i zadovoljstvo da vam se obratim kao novoimenovani ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera. Preuzimajući ovu odgovornu funkciju, osjećam duboku zahvalnost – istovremeno svjestan svih izazova koji su pred nama. Ekologija, održivi razvoj i razvoj sjevera su stubovi na kojima ćemo graditi bolju i prosperitetniju budućnost Crne Gore", istakao je Ćulafić u saopštenju.

On je dodoao da je odmah po preuzimanju dužnosti, održao konstruktivne razgovore sa svojim saradnicima u Ministarstvu.

"Zajedno ćemo se, u narednom periodu, posvetiti ispunjavanju ambicioznih ciljeva koje smo postavili pred nama. Naš prioritet je realizacija svih obaveza u razumnim rokovima, uz osiguranje najvišeg nivoa kvaliteta i efikasnosti u svim segmentima rada", rekao je Ćulafić.

On je poručio da je posvećen tome da nijedan resor unutar ministarstva ne bude zapostavljen.

"Naš pristup će biti sveobuhvatan - ekologija, održivi razvoj i razvoj sjevera su međusobno povezane oblasti koje zahtijevaju sinergijski pristup kako bismo postigli najbolje rezultate. Razumijem da postoje određene nedefinisane nadležnosti u pogledu resora razvoja sjevera. U najskorijem roku ćemo raditi na artikulisanju ovih nadležnosti, uz maksimalno poštovanje nadležnosti koje drugi ministri imaju na istom teritorijalnom dijelu naše zemlje", kazao je Ćulafić.

Poručio je da su saradnja i koordinacija među resorima ključne za postizanje ciljeva.

"Uvaženi građani, uspjeh nije nešto što se dostiže preko noći, već rezultat marljivog rada, predanosti i zajedničkih napora. Naša misija je jasna: zaštititi našu prirodu, osigurati održivi razvoj i ekonomski osnažiti sjever Crne Gore. To je izazov, ali i prilika da pokažemo koliko možemo postići kada radimo zajedno. Taj put neće uvijek biti lak, ali svaki korak koji napravimo biće prema svjetlijoj, održivijoj i prosperitetnijoj budućnosti. Naša Crna Gora može i mora biti primjer harmonije između čovjeka i prirode, razvoja i očuvanja", zaključio je Ćulafić.