Dukić prkosi vremenu i izazovima, a na svojim četvrtim Igrama nosiće zastavu Crne Gore

"Dobio sam čast da nosim zastavu zajedno sa Dankom i mogu reći da sam veoma ponosan na to - nadam se da ću na dostojanstven način predstavljati Crnu Goru"

11732 pregleda3 komentar(a)
Dukić tokom treninga u Marseju, Foto: COK

Sam protiv mora, vjetra i rivala - četvrti put na najvećoj sceni. Poslije Londona, Rio de Žaneira i Tokija, Milivoj Dukić će predstavljati Crnu Goru i na Olimpijskim igrama u Parizu - sada sa posebnom obavezom, jednom od najljepših u sportu.

Otvaranje Igara na Seni sve je bliže, a naš jedriličar će zajedno sa Dankom Kovinić nositi zastavu Crne Gore tokom ceremonije koja će po svemu sudeći biti spektakularna.

"Dobio sam čast da nosim zastavu zajedno sa Dankom i mogu reći da sam veoma ponosan na to - nadam se da ću na dostojanstven način predstavljati Crnu Goru", poručio je iz Pariza Dukić.

Od Londona do Pariza prošlo je 12 godina, ali osjećaj ispod olimpijskih krugova se ne mijenja.

"Svaki put kad imam priliku kažem da je učešće na Olimpijskim igrama san. Često se sjećam početnih dana, maštao sam o ovakvim takmičenjima i dočeku u svojoj državi. Prkosimo vremenu i svim izazovima i evo četvrte Olimpijske igre su tu. Zahvalan sam svakako na podršci svima koji su bili tu sve ovo vrijeme, a i svi polako shvataju ovu našu priču", dodao je Dukić.

Nakon otvaranja Igara momak iz Herceg Novog se vraća u Marsej, gdje ga očekuje takmičenje.

"Napravili smo lijep pripremni period, već sam pet dana tu na završnim pripremama, dobro sam spreman i fizički i psihološki, nadam se da će tako i ostati. Nemam veliki pritisak, osim da jedrim kako treba - na visokom nivou što smatram da mogu", zaključio je Dukić.