Klemenko: Čestitam Bojani na svemu što je pokazala, siguran sam da će nas obradovati na velikim takmičenjima

"Koristim ovu priliku da svim našim sportistima, koji predstavljaju Crnu Goru na Olimpijskim igrama u Parizu, poželim uspješne nastupe i zahvaljujem se svima i njihovim trenerima što ste nam dali priliku da iskreno navijamo za vas na ovim Olimpijskim igrama", rekao je Klemenko

4805 pregleda2 komentar(a)
Foto: BSCG

Predsjednik Bokserskog saveza Crne Gore (BSCG), Aleksandar Klemenko čestitao je Bojani Gojković na svemu što je pokazala da Olimpijskim igrama u Parizu.

Bojana Gojković je juče, u prvom kolu bokserskog turnira na Olimpijskim igrama, poražena od Hsiao-Ven Huang iz Tajpeja.

"Juče je naša bokserka Bojana Gojković voljom žrijeba otvorila bokserski turnir na Olimpijskim igrama u Parizu. Ona je poražena od Huang Hsiao-Wen iz Tajpeja. Kao što smo očekivali borba nije bila laka, jer se radi o veoma iskusnoj i rezultatski uspješnoj protivnici, koja je dvostruka šampionka svijeta i osvajačica medalje na prethodnim Olimpijskim igrama u Tokiju. Bila je to u najmanju ruku vrlo izjednačena takmičarska borba između mlade talentovane bokserke i jedne od najrenomiranijih bokserki u ovoj težinskoj kategoriji. Pored toga naša Bojana je pokazala visok nivo boksa, odličnu psiho-fizicku spremu i nepokolebljivu želju za pobjedom. Stručna lica koja su gledala meč su dvosmisleno komentarisali njegov rezultat, ali ostaje činjenica da su sudije dale prednost renomiranoj bokserki iz Tajpeja i moramo da prihvatimo ovaj poraz i izvinimo se našim brojnim navijačima što nismo mogli da ispunimo njihove nade i očekivanja", rekao je Klemenko.

Predsjednik BSCG je rekao da je Bojana Gojković mlada sportistkinja (jedna od najmlađih učesnica bokserskog turnira na OI) "koja tek počinje svoju zrelu seniorsku karijeru pa molim sve vas da budete snishodljivi prema njoj i razumljivi."

"Njoj iskreno želim da čestitam na svemu što je pokazala, da joj poželim zdravlje i uspjeh u daljem radu i siguran sam da će nas ona još mnogo puta obradovati na velikim takmičenjima. Odgovorno tvrdim da će BSCG kao i do sada, pružati maksimalnu podršku, kako bokserima koji predstavljaju našu zemlju na raznim međunarodnim takmičenjima, tako i svim sportistima početnicima u daljem razvoju. Koristim ovu priliku da svim našim sportistima, koji predstavljaju Crnu Goru na Olimpijskim igrama u Parizu, poželim uspješne nastupe i zahvaljujem se svima i njihovim trenerima što ste nam dali priliku da iskreno navijamo za vas na ovim Olimpijskim igrama", rekao je Klemenko.