Gojković već misli na Grčku: S energijom iz meča sa Hrvatskom imamo čemu da se nadamo

Naši vaterpolisti porazom otvorili olimpijski turnir u Parizu

10401 pregleda7 komentar(a)
Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Crnogorski vaterpolisti su porazom otvorili olimpijski turnir u Parizu, pa se već na startu potvrdilo koliko je težak put do četvrtfinala.

"Ajkule" su izgubile od Hrvatske 11:8 u meču u kojem su imale veoma loš početak, a onda pokazale da mogu da se nose s "barakudama".

Ipak, nisu mogle da poremete planove favoritu, timu koji je u Pariz stigao kao legitiman kandidat za medalju.

"Izuzev početka koji nije bio dobar i u kojem su sva tri beka brzo ušla u probleme s ličnim greškama, zadovoljan sam energijom koju je imala ekipa i željom koju je pokazala da se vrati u utakmicu. Nismo iskoristili tri-četiri napada s igračem više krajem treće i početkom posljednje četvrtine, tako da smo mogli da dođemo do uzbudljive završnice. Došli smo i ovako, ali je bilo kasno", rekao je selektor Vladimir Gojković.

Nikada poraz nije prijatan, ali...

"Rezultat treba da zaboravimo, ali treba da zadržimo pristup i želju da se borimo jedan za drugog. Tako treba i da ostane, pa da tražimo pobjedu u drugim mečevima", dodao je Gojković.

Hrvatski centri su dominirali...

"Imali smo neke pogrešne procjene u odbrani, ali bila je ogromna potrošnja, pogotovo što su neki igrači morali da igraju više nego što su navikli zbog problema s ličnim greškama", istakao je crnogorski selektor.

U utorak je protivnik Grčka, još jedan vrhunski tim.

"Grci su izuzetna ekipa. Spremićemo se i promijenićemo neke stvari u odnosu na njih jer su i oni nešto mijenjali. Slične smo ekipe, objektivno najsličnije, na isti način baziramo igru i čeka nas meč sa vrhunskim timom i sjajnim individualcima. Sa energijom iz duela sa Hrvatskom i doprinosom svih možemo da im pariramo i imamo čemu da se nadamo", zaključio je Gojković.