Bogat program na Petrovac jazz festivalu

Osamnaesto izdanje jedne od najdugovječnijih manifestacija u Crnoj Gori ugostiće muzičare iz Srbije, Njemačke, Indonezije, Ukrajine...

2143 pregleda0 komentar(a)
Foto: Promo

Jedan od najdugovječnijih festivala u Crnoj Gori - Petrovac jazz festival ove godine doživjeće punoljetstvo. Petrovac će ove godine od 27. do 30. avgusta biti centar muzičkih dešavanja, a tokom tri dana i ovoga puta NVO Urban kult pripremio je bogat program.

Ova manifestacija je već više od deceniju i po sjajno mjesto na kojem se mogu predstaviti domaći muzičari, ali i takođe je sjajna manifestacija koja okuplja i njihove inostrane kolege, te će ove godine na samom otvaranju nastupiti džez sastavi iz Evrope i Azije. Ovoga puta festival se održava na dvije lokacije u Petrovcu- Terasi hotela Palas Lux i ispred Crvene komune.

Prve večeri festivala će ljubitelji ovog muzičkog pravca imati jedinstvenu priliku da prvi put u Crnoj Gori čuju sastav Vertigong koji dolazi iz Indonezije. Nakon njih, već poznati učesnici Petrovac jazz festivala, albanski Ajs Trio na crnogorsko primorje stiže sa pojačanjem, jer sa njima dolazi i Alba Dajlani.

Prve večeri neće ostati uskraćeni ni ljubitelji akustike, jer će svoje emocije kroz muziku i glas i bas gitaru predstaviti Tibor Csuhaj Barna iz Mađarske.

Drugo veče ljubitelji džeza će na terasi hotela Palas lux uživati u koncertu Miše Shizza koji će nastupiti uz pratnju svojih kolega iz orkestra “Jazz Project”.

Za pretposljednji dan festivala organizatori su se potrudili da naprave bogat program, te publiku očekuju brojni koncerti, a najavljeni su nastupi Miroslava Levitskog iz Ukrajine, zatim Tolga During trija iz Tursks i Yuri Mahatma Quartet “Straight and Stretch” sa Balija (Indonezija)

Posljednji dan festivala nastupiće makedonski umjetnik Nikola Kokan Dimuševski sa bendom kao i srpski “Moba Jazz”.

“Ovo još uvijek nije konačan line up. Vjerujemo da ćemo narednih dana uspjeti da zaokružimo priču, te ugovoriti nastupe još nekih izvođača koji će ove godine učestvovati na Petrovac jazz festivalu. Drago mi je što smo ove godine uspjeli da uspostavimo saradnju sa Ubud Village Jazz Festivalom sa Balija, te ćemo tokom dana naše manifestacije imati priliku da čujemo i neke njihove muzičare”, pohvalio se direktor NVO Urban kult i Petrovac Jazz festivala Vinko Mihajlović.