Dukićev trenutak: Raste uzbuđenje

Crnogorski jedriličar spreman za četvrti nastup na OI, ali i za bitke u Sredozemnom moru

2999 pregleda3 komentar(a)
Milivoj Dukić, Foto: COK

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Iščekivanju je došao kraj, nakon bokserke Bojane Gojković, teniserke Danke Kovinić i vaterpolista došao je momenat i za nastup Milivoja Dukića na Olimpijskim igrama u Parizu.

Crnogorski jedriličar Dukić, koji je sa Dankom Kovinić nosio zastavu na ceremoniji otvaranja, danas izlazi na regatno polje u Marseju - nalazi se u grupi sa 43 najbolja jedriličara planete i prvo ga čeka borba za Top 10.

- Raste uzbuđenje kako se bliži početak takmičenja. Dobro smo radili, spreman sam fizički i psihički, a imam i dosta iskustva za prethodnih nastupa na OI. Trudiću se da na dostojanstven način predstavim sebe, svoju porodicu i Crnu Goru - rekao je Dukić.

Biće mu ovo četvrte Igre. Prve je 2012. u klasi “laser” završio na 30. mjestu, četiri godine kasnije bio je 29, a 2021. je stigao do 17. pozicije i pobjede u jednoj od etapa...

- Sve što smo planirali smo uspjeli da uradimo. Spremni smo za veliku borbu, prognoza je nestabilna kada su vremenski uslovi na regatnom polju u pitanju, ali smo i na to računali. I biće velika borba od prve do posljednje regate - kazao je Dukićev trener Ilko Klakor.

Dukić, dakle, kreće danas, a 3. i 4. avgusta će se Parizu predstaviti i crnogorski plivači Jovana Kuljača i Miloš Milenković, kao i atletičar Darko Pešić.