Gojković: Bilo je drugačije nego protiv Grka, sa Amerikancima nema popravnog

„Cilj je da dođemo do osam najboljih, probali smo to kroz prethodne tri utakmice, probaćemo i u naredne dvije. Slijedi duel u kojem nema nema popravnog i toga smo svjesni”, rekao je selektor crnogorskih vaterpolista

9574 pregleda10 komentar(a)
Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Još jedan poraz koji boli, još jedan izgubljeni meč u kojem su crnogorski vaterpolisti pokazali da mogu, ali nisu krunisali odlično izdanje.

Poslije Hrvata i Grčka, bolji od „ajkula” su bili i Italijani (na peterce - 11:9), pa naš nacionalni tim u posljednja dva kola grupe A ulazi sa dva boda...

„Bila je drugačija utakmica nego protiv Grčke, sa mnogo presinga na obje strane i vjerovao sam da možemo da je riješimo u regularnom dijelu. Imali smo i prilike da to uradimo, a penali su uvijek lutrija”, rekao je selektor Vladimir Gojković.

Slijede mečevi sa Sjedinjenim Američkim Državama (subota) i Rumunijom (ponedjeljak) - dva trijumfa donose četvrtfinale.

„Ništa se ne mijenja, svakako moramo da dobijemo Amerikance da bismo došli do četvrtfinala. Ali, i ne mora se ništa jer su ovdje sve vrhunske ekipe. SAD su sjajan sastav, spremali smo se sa njima i znamo šta možemo da očekujemo. Cilj je da dođemo do osam najboljih, probali smo to kroz prethodne tri utakmice, probaćemo i u naredne dvije. Slijedi duel u kojem nema popravnog i toga smo svjesni”, dodao je Gojković.

Crna Gora je imala šanse protiv Italije - prokockala ih je u posljednjih osam minuta.

„Mogli smo da riješimo meč u posljednja dva minuta. Imali smo i tu lošu procjenu u napadu s igračem više poslije tajm-auta, ali to se dešava i greška je uslijedila iz najbolje namjere. Čestitam igračima na još jednom odličnom meču”, istakao je Gojković.

Dejan Lazović je bio fenomenalan na golu, a na pitanje da li je ponovo čuvar mreže broj jedan u crnogorskom timu, Gojković je odgovorio:

„Vidjećemo to protiv Amerike”.