Mještanima Kuća Rakića "prekipjelo": Na velikim vrućinama 70 dana nemaju vode, traže ostavku Camaja

Podršku traže i od predsjednika Opštine Tuzi, Lindona Đeljaja, koji im je na ranijem sasatanku obećao rješenje problema, ali do toga nije došlo

21346 pregleda22 komentar(a)
Sa protesta mještana, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Nakon što 70 dana, manje-više nemaju vode, na vrućini od 40 stepeni, mještanima Kuća Rakića je prekipjelo.

U znak protesta, bulevar od Podgorice ka Tuzima blokirali su na sat vremena, tražeći ostavku direktora Vodovoda Tuzi, Ilira Camaja.

Nezadovoljni mještani donijeli prazne šerpe i posuđe, poručujući da je stanje alarmantno.

Podršku traže i od predsjednika Opštine Tuzi, Lindona Đeljaja, koji im je na ranijem sasatanku obećao rješenje problema, ali do toga nije došlo.

Podsjećaju I da je nedavno sa njihovih česmi tekla voda plave boje, a da im i dalje niko nije odgovorio koliko je njihovo zdravlje time bilo ugroženo. Posljednjih dana, kažu, dešava se još jedna čudna situacija.

"Od ponedjeljka kada smo mi najavili protest za danas, aktivirali su se ekipe gradskog Vodovoda. Juče popodne, bili smo svjedoci da je na šahti u roku nekih dva sata četiri puta jedna ekipa Vodovoda u civilu otvarala ventile, druga ekipa je dolazila u uniformama koja je zatvarala ventile", kaže mještanka Salija Fetić.

Roditelji Edin Ćatović i Almira Kurgaš objašnjavaju da je u ovakvim uslovima teško održavati osnovnu higijenu.

“Ima li iko ljudi moji da dođe da vidi jedan naš dan, kako mi živimo. Ovo je jednostavno bruka i sramota".

Novinarka TV Vijesti: Kako se snalazite?

"Teško, jako teško. Mi nemamo bunar, već obezbjeđujemo vodu iz nekih rezervi, sa česmi koje su dostupne nama".

Jednom od dječaka je tokom protesta pozlilo, nakon čega mu je doktor Nermin Abdić ukazao pomoć. Na protestu je, pored Abdića, od poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) okupljene podržao i Mihailo Anđušić.