Crnogorski vatrogasci proveli noć gaseći požare u Nikšiću, Podgorici i na Cetinju

Stanje je ozbiljno na Radovču, gdje je požar obuhvatio veliko područje

31162 pregleda15 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Crnogorski vatrogasci i sinoć su imali pune ruke posla.

Od 14 sati juče aktivan je požar u Drenoštici kod Nikšića, koji ugrožava kuće. Domaćinstva su ugrožena i u Milojevićima, gdje se požar proširio. Sve ekipe nikšićke Službe zaštite i spašavanja su na terenu, gdje su proveli noć u borbi sa vatrenom stihijom, kazao je TV Vijesti komandir Slavko Tadić.

Ni u cetinjskoj Markovini vatrena stihija nije još obuzdana, kazao nam je komandir Prijestonice Miloš Ćećanović. Deset vatrogasaca sa tri vozila tamo je, braneći kuće, provelo noć, a iz Službe pozivaju građane da ih kontaktiraju kako bi pomogli u gašenju požara.

Sa vatrom se još u potpunosti nisu izborili ni podgorički vatrogasci, koji su u posljednja 24 sata bili angažovani na sanaciji čak 36 požara. V.d. komandira podgoričke Službe zaštite i spašavanja Televiziji Vijesti kazao je da je požar u tuškim Loparima lokalizovan, i zahvalio mještanima i kolegama iz Kolašina koji su im pomagali do ranih jutarnjih sati.

Poslije dva dana borbe, vatra je konačno obuzdana i na Fundini, gdje su takođe vatrogasci imali pomoć mještana, ali i Vojske Crne Gore, kao i helikopter MUP-a.

Stanje je, međutim, ozbiljno na Radovču, gdje je požar obuhvatio veliko područje. Komandir podgoričkih vatrogasaca istakao je da sistem, uz pomoć Operativnog tima na čelu sa gradonačelnicom Oliverom Injac i gradskih službi, funkcioniše adekvatno, pa vjeruje da će, uz stabilizaciju vjetra, vatra ubrzo biti obuzdana.

On je apelovao na građane da se ne zadržavaju zadimljenim zonama.