Sanada: Pola glumačke postave iz prve sezone "Šoguna" će se pojaviti i u drugoj

Sanada je otkrio da su scenaristi počeli da pišu nove epizode i da mu tek predstoji da vidi prve verzije

5136 pregleda0 komentar(a)
Hirojuki Sanada u ulozi Jošija Toranage, Foto: Printscreen YouTube

Emijem nagrađivani glumac Hirojuki Sanada kazao je da će se polovina glumačke postave iz prve sezone hit serije "Šogun" pojaviti u sljedećoj, a da će druga polovina biti novi likovi. On nije želio da odgovori na pitanje da li ćemo u predstojećoj sezoni ponovo gledati Kosma Džarvisa u ulozi Blektorna.

Sanada je u razgovoru za "Variety" otkrio da su scenaristi počeli da pišu nove epizode i da mu tek predstoji da vidi prve verzije.

Prva sezona "Šoguna" bazirana je na istoimenom romanu Džejmsa Klavela i završila se na istom mjestu kao knjiga. Zato Sanada, koji igra ulogu gospodara Jošija Toranage, a ujedno je i producent, kaže da su iz romana dosta naučili i jedva čeka novu priču za drugu sezonu, jer su mogućnosti neograničene.

"Nemamo roman koji bi adaptirali. Sloboda je tu. Nadam se da će naši scenaristi uživati u toj slobodi i poštovati originalni roman, naravno", kazao je glumac.

Pričajući o kraju prve sezone koja se nije završila očekivanim prikazom odlučujuće bitke, Sanada je izrazio uvjerenje da je to bio najbolji način da se sezona završi. Kaže da su autori željeli dvosmislen završetak.

"Željeli smo to da prikažemo. Ne nasilje, ne scene borbe, ne golotinju. Nismo htjeli da napravimo scenu sa velikom bitkom na kraju. Šah mat", dodaje. A kakvim projektima bi još volio da se bavi u budućnosti? Sanada daje iznenađujući odgovor na to pitanje.

"Komedija. Romantična komedija. Mjuzikl", kaže on kroz smijeh.