Juniorke ubjedljive na startu Evropskog prvenstva B divizije

Crna Gora slavila 78:56

2530 pregleda0 komentar(a)
Ženska juniorska košarkaška reprezentacija, Foto: FIBA

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore na idealan način počela je nastup na B prvenstvu Evrope – naše juniorke sinoć su na premijeri šampionata savladale domaćina, selekciju Rumunije 78:56.

U 25. minutu Rumunija je vodila 47:40, ali su izabranice selektora Petra Stojanovića serijom 38:9 do kraja meča uspjele da okrenu rezultat i čak dođu do ubjedljivog trijumfa.

Sam početak meča nagovijestio je da će se gledati zanimljiv, ali i veoma neizvjestan duel. Domaća selekcija imala je prednost 10:6, nakon pet i po minuta igre, ali je Crna Gora serijom 10:0, koju je sa linije penala zaključila Janja Dragišić uspjela da preokrene – 16:10, da bi na kraju prve dionice bilo 16:13.

"Crvene" su i 12. minutu, imale pet poena prednosti (18:13), a onda se ušlo u rezultatsku klackalicu, gdje su se timovi često smjenjivali u vođstvu, a trojkom Savu Rumunija je stigla do egala na poluvremenu – 31:31.

Sredinom treće dionice Rumunija je imala plus sedam (47:40), ali je serijom 15:0, Crna Gora do kraja trećeg perioda uspjela da napravi preokret i stekne prednost uoči posljednjih 10 minuta – 55:47.

Do 32.minuta sve je bilo otvoreno (57:51), a onda je Crna Gora na krilima Bulajić i Radević odigrala u visokom ritmu. A kada je Radević trojkom u 33. minutu donijela prvo dvocifreno vođstvo (62:51), bilo je jasno da će naše juniorke upisati pobjedu. Sjajnom odbranom Rumunija je bila potpuno zaustavljena (samo devet poena u četvrtoj četvrtini), što je omogućilo našoj selekciji da bez drame dođe do pobjede.

Najefikasnija u timu Crne Gore bila je Jelena Bulajić sa 26 poena.

Atina Radević postigla je 23, uz sedam skokova, četiri ukradene i tri asistencije. Mila Mijušković je pored osam poena imala i šest skokova, Janja Dragišić postigla je šest poena, a imala je još po četiri asistencije i skoka.

Ljube Andrić je imala šest poena i sedam skokova, Valentina Vrcan dodala je pet, a Anđela Rondović četiri poena i osam skokova.

Naša reprezentacija drugi meč igra u nedjelju protiv Švedske od 20 časova.