Tramp dogovorio sa Foks Njuzom TV debatu sa Kamalom Haris u septembru

Još se ne zna reakcija Kamale Haris na to

5093 pregleda3 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters

Predsjednički kandidat američkih republikanaca Donald Tramp objavio je sinoć da se dogovorio sa Foks Njuzom o TV debati 4. septembra sa Kamalom Haris, potpredsjednicom SAD i očekivanom kandidatkinjom demokrata za predsjednicu SAD.

"Dogovorio sam se sa Foks Njuzom da imam debatu s Kamalom Haris u srijedu, 4. septebra", napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži "Truth Social".

Još se ne zna reakcija Kamale Haris na to.

Sinoć su Džejmi Harison, predsjedavajući Demokratskog nacionalnog komiteta i izborni štab Kamale Haris objavili da je američka potpredsjednica obezbijedila dovoljan broj delegatskih glasova za kandidaturu demokrata na predstojećim predsjedničkim izborima.

Delegati su glasali onlajn za partijskog predsjedničkog kandidata i glasanje još nije završeno.

Ona je objavila da će nominaciju zvanično prihvatiti naredne sedmice kada virtuelno izjašnjavanje bude okončano i tako će postati prva Afroamerikanka i osoba azijskog porijekla koja se kandiduje za predsjedničku funkciju.

Kamala Haris se kao moguća demokratska kandidatkinja na novembarskim predsjedničkim izborima pojavila poslije povlačenja aktuelnog predsjednika Džoa Bajdena iz izborne trke.